• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
    • دوره 14, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
    • دوره 14, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    استفاده از اشعه فرابنفش در بهبود کیفیت ژلاتین استخراج شده از پوست ماهی هوور دم دراز (Thunnus tonggol)

    (ندگان)پدیدآور
    شاکری, فاطمهبهمنی, ذبیح الهمیرمقتدایی, لیلا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    504.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    درمطالعه حاضر ژلاتین از پوست ماهی هوورباروش پیش تیمار اسیدی استخراج گردید و ساختار فیزیکوشیمیایی ژلاتین توسط روش پرتوتابی با پرتوهای فرابنفش اصلاح گردید.در این تحقیق ابتدا ژلاتین توسط اسید سیتریک 8/0 درصد، به مدت 58 دقیقه هیدرولیز اسیدیو در دمای 73 درجه استخراج گردید، سپس با استفاده از روش پرتوتابی با پرتوهای ماوراء بنفش نوع c با طول موج 7/253 نانومتر خصوصیات قدرت ژل، دمای ذوب،ویسکوزیته ژلاتین اصلاح گردید. بررسی آزمون FTIR تغییراتی را در ساختارهای ثانویه پروتئین ژلاتین نشان داد که باعث تغییرات مکان برخی ازپیک ها گردید. بر اساس نتایج SDS.PAGE، ژلاتین اصلاح شده دارای پپتیدهای با وزن مولکولی بالاتر و حاوی باندهای واضح تری در زنجیره های آلفا 1، آلفا 2 و بتا بود که نشان دهنده تولید پیوندهای هیدروژنی بیشتر و در نتیجه دمای ذوب و قدرت ژل بالاتر در اثر فرایند پرتودهی بود. نتیجتا اینکه با توجه به صید بالای ماهی هوور در بندرعباس پوست این نوع ماهی ، منبع مناسبی برای استخراج ژلاتین می‌باشد که ژلاتین استخراجی از این ماهی در مقایسه با ژلاتین تجاری، با انجام اصلاحات فیزیکوشیمیایی و ساختاری با خواص بی‌نظیر می‌تواند جایگزین مناسبی برای ژلاتین پستانداران باشد که بصورت محصول حلال عرضه می‌گردد.
    کلید واژگان
    ژلاتین
    اصلاح ساختار
    پوست ماهی
    پرتو فرابنفش
    فراوری محصولات شیلاتی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2025-03-21
    1404-01-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید
    پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی. بندرعباس، تهران.
    گروه علوم و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید

    شاپا
    ‪۲۳۴۵-۴۲۷X
    ‪۲۳۴۵-۴۲۸۸
    URI
    https://dx.doi.org/10.22069/japu.2023.21788.1820
    https://japu.gau.ac.ir/article_7273.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1167821

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب