اثرات سطوح مختلف زایلوالیگوساکارید جیره غذایی بر برخی شاخصهای بیوشیمیایی خون، ساختار بافت روده و بیان ژنهای وابسته به رشد و ایمنی ماهی صبیتی (<i>Sparidentex hasta</i>)
(ندگان)پدیدآور
برزن, علی اکبراوجی فرد, امینآق, ناصرقاسمی, احمدمرشدی, وحید
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
استفاده از پریبیوتیکها بهعنوان جایگزین بهدلیل استفاده بیش از حد از آنتیبیوتیکها اهمیت کاربردی در پرورش ماهی پایدار دارد. اخیراً نشان داده شده است که پریبیوتیکها در پرورش ماهی مزایایی مانند تقویت رشد، تحریک سیستم ایمنی و کنترل بیماری دارند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثرات پریبیوتیک زایلوالیگوساکارید جیره بر بر برخی شاخصهای بیوشیمیایی خون، ساختار بافت روده و بیان ژنهای وابسته به رشد و ایمنی ماهی صبیتی (Sparidentex hasta) میباشد. سه جیره غذایی حاوی مکمل زایلوالیگوساکارید با سطوح صفر، 0/5 و 1 درصد فرموله و بهمدت 8 هفته مورد آزمایش قرار گرفت. 180 قطعه ماهی (میانگین وزنی 0/8±35/14 گرم) بهصورت تصادفی در 9 مخزن فایبرگلاس 300 لیتری آب دریا ( 20 ماهی در هر مخزن) و هر تیمار غذایی در سه تکرار قرار گرفتند. غذادهی ماهیها بهصورت دو وعده در روز انجام شد. نتایج نشان داد محتوی گلوکز و تریگلیسرید پلاسما تیمارهای آزمایشی تحت تأثیر سطوح پربیوتیک جیره قرار نگرفت (0.05P). جیره غذایی حاوی زایلوالیگوساکارید هیچگونه تأثیر معنی داری بر روی مورفولوژی روده نداشت (0.05
کلید واژگان
ماهی صبیتیپریبیوتیک جیره
بافتشناسی روده
پاسخهای فیزیولوژیک
بیان ژن
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2024-11-211403-09-01
ناشر
انجمن آبزی پروری ایرانسازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده علوم و فناوری نانو و زیستی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.گروه شیلات، دانشکده علوم و فناوری نانو و زیستی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، پژوهشکده آرتمیا و آبزیپروری، دانشگاه ارومیه، ایران.
گروه زیستفناوری، پژوهشکده خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.
گروه شیلات و زیستشناسی دریا، پژوهشکده خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.



