• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم آبزی پروری
    • دوره 12, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم آبزی پروری
    • دوره 12, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات سطوح مختلف زایلوالیگوساکارید جیره غذایی بر برخی شاخص‌های بیوشیمیایی خون، ساختار بافت روده و بیان ژن‌های وابسته به رشد و ایمنی ماهی صبیتی (<i>Sparidentex hasta</i>)

    (ندگان)پدیدآور
    برزن, علی اکبراوجی فرد, امینآق, ناصرقاسمی, احمدمرشدی, وحید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.128 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استفاده از پری‌بیوتیک‌ها به‌عنوان جایگزین به‌دلیل استفاده بیش از حد از آنتی‌بیوتیک‌ها اهمیت کاربردی در پرورش ماهی پایدار دارد. اخیراً نشان داده شده است که پری‌بیوتیک‌ها در پرورش ماهی مزایایی مانند تقویت رشد، تحریک سیستم ایمنی و کنترل بیماری دارند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثرات پری­بیوتیک زایلو­الیگو­ساکارید جیره بر بر برخی شاخص‌های بیوشیمیایی خون، ساختار بافت روده و بیان ژن­های وابسته به رشد و ایمنی ماهی صبیتی (Sparidentex hasta) می‌باشد. سه جیره غذایی حاوی مکمل زایلو­الیگو­ساکارید با سطوح صفر، 0/5 و 1 درصد فرموله و به‌مدت 8 هفته مورد آزمایش قرار گرفت. 180 قطعه ماهی (میانگین وزنی 0/8±35/14 گرم) به‌صورت تصادفی در 9 مخزن فایبرگلاس 300 لیتری آب دریا ( 20 ماهی در هر مخزن) و هر تیمار غذایی در سه تکرار قرار گرفتند. غذا­دهی ماهی‌ها به‌صورت دو وعده در روز انجام شد. نتایج نشان داد محتوی گلوکز و تری‌گلیسرید پلاسما تیمار­های آزمایشی تحت تأثیر سطوح پربیوتیک جیره  قرار نگرفت (0.05P). جیره غذایی حاوی زایلو­الیگو­ساکارید هیچ‌گونه تأثیر معنی ­داری بر روی مورفولوژی روده نداشت (0.05
    کلید واژگان
    ماهی صبیتی
    پری‌بیوتیک جیره
    بافت‌شناسی روده
    پاسخ‌های فیزیولوژیک
    بیان ژن

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2024-11-21
    1403-09-01
    ناشر
    انجمن آبزی پروری ایران
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات، دانشکده علوم و فناوری نانو و زیستی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.
    گروه شیلات، دانشکده علوم و فناوری نانو و زیستی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.
    گروه تکثیر و پرورش آبزیان، پژوهشکده آرتمیا و آبزی‌پروری، دانشگاه ارومیه، ایران.
    گروه زیست‌فناوری، پژوهشکده خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.
    گروه شیلات و زیست‌شناسی دریا، پژوهشکده خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.

    شاپا
    2322-5351
    URI
    http://www.aquaculturesciences.ir/article_221662.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1165561

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب