مروری بر خواص ضدمیکروبی و سیتوتوکسیک اسفنج های خلیج فارس
(ندگان)پدیدآور
ناظمی, ملیکاتمدنی, سعید
نوع مدرک
Textمقاله کامل علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اسفنج ها در بین آبزیان بیشترین ترکیبات طبیعی با خواص زیستی را تولید می کنند، خواص زیستی اسفنج ها شامل؛ ضدسرطانی، سیتوتوکسیک، ضد میکروبی و ... می باشد. با توجه به تنوع و فراوانی اسفنج ها ؛ Dysidea avara،Ircinia echinata ، Axinella sinoxea، Ircinia mutans و ... در آب های خلیج فارس و دریای عمان و پژوهش های متعددد در رابطه با خواص زیستی آن ها نسبت به سلول های سرطانی و عوامل میکروبی بیماریزا، امیداواریم تا در آینده ایی نه چندان دور از این منابع طبیعی در جهت تولید تجاری ترکیبات دارویی در راستای حفظ سلامت و ارتقای سلامت جامعه و همچنین تقویت صنایع دارویی کشور دست یابیم.
کلید واژگان
اسفنجمتابولیت های ثانویه
ضدمیکروب
ضدسرطان
خلیج فارس
سایر
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2024-12-211403-10-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانسازمان پدید آورنده
نویسنده مسئول، استادیار پژوهشی، پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایراندانشیار پژوهشی، پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران
شاپا
۲۳۴۵-۴۲۷X۲۳۴۵-۴۲۸۸



