• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
    • دوره 13, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
    • دوره 13, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر پلی فنول ترکیبی استخراج شده از ضایعات شاه بلوط و زیتون به عنوان افزودنی جیره روی عملکرد رشد و شاخصهای خونشناسی در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) جوان

    (ندگان)پدیدآور
    منصوری خواجه لنگی, عقیلعلاف نویریان, حمیدحسینی فر, سید حسینسجادی, میرمسعودعشوری, قاسم
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    475.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مواد زیست فعال کاربردی و همچنین سازگار با محیط زیست مانند عصاره‌های گیاهی فنولی به عنوان موادی با فعالیت ضد میکروبی، بهبود دهنده رشد و تکامل آبزیان پرورشی و یکی از مهم‌ترین جایگزین‌ها برای آنتی‌بیوتیک‌ها مطرح می‌باشند. از این‌رو هدف از تحقیق حاضر، تعیین اثرات ترکیبی عصاره پوست شاه بلوط و زیتون به عنوان افزودنی جیره روی رشد و شاخص‌های خونی ماهی قزل آلای رنگین‌کمان جوان بود. برای این منظور، تعداد 300 قطعه ماهی قزل‌آلای جوان با میانگین وزنی 1 ± 88 گرم در12 عدد مخزن گرد پلی‌اتیلنی توزیع گردیدند و به مدت 60 روز با جیره‌های آزمایشی شامل:0 (گروه شاهد)، 5/0 (P1)، 1 (P2) و 2 (P3) گرم ترکیب عصاره‌های فنولی به ازای هر کیلوگرم غذا تغذیه شدند. در پایان آزمایش، برای بررسی عملکرد رشد و زیست‌سنجی از ماهیان تمام گروه‌ها انجام شد. همچنین برای بررسی شاخص-های خون‌شناسی از ساقه دمی ماهیان به طور کاملا تصادفی خون‌گیری صورت گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از ترکیب عصاره‌های فنولی پوست شاه بلوط و زیتون به‌طور معناداری سبب بهبود عملکرد رشد تیمارهای P2 و P3 در مقایسه با گروه شاهد شدند (05/0>P). با این وجود، ترکیب عصاره‌های مورد بررسی روی شاخص‌های خونی (گلبول قرمز، کلبول سفید، هماتوکریت و هموگلوبین) تیمارها اثر معناداری نداشت (05/0
    کلید واژگان
    فنول
    شاه بلوط
    زیتون
    قزلآلای رنگین کمان
    تغذیه آبزیان

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2024-12-21
    1403-10-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه‌سرا، ایران.
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه‌سرا، ایران
    گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه‌سرا، ایران
    نویسنده مسئول، گروه علوم و فنون، دانشگاه سانیو، ایتالیا

    شاپا
    ‪۲۳۴۵-۴۲۷X
    ‪۲۳۴۵-۴۲۸۸
    URI
    https://dx.doi.org/10.22069/japu.2023.21575.1800
    https://japu.gau.ac.ir/article_7211.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1160335

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب