اثر پلی فنول ترکیبی استخراج شده از ضایعات شاه بلوط و زیتون به عنوان افزودنی جیره روی عملکرد رشد و شاخصهای خونشناسی در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) جوان
(ندگان)پدیدآور
منصوری خواجه لنگی, عقیلعلاف نویریان, حمیدحسینی فر, سید حسینسجادی, میرمسعودعشوری, قاسم
نوع مدرک
Textمقاله کامل علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مواد زیست فعال کاربردی و همچنین سازگار با محیط زیست مانند عصارههای گیاهی فنولی به عنوان موادی با فعالیت ضد میکروبی، بهبود دهنده رشد و تکامل آبزیان پرورشی و یکی از مهمترین جایگزینها برای آنتیبیوتیکها مطرح میباشند. از اینرو هدف از تحقیق حاضر، تعیین اثرات ترکیبی عصاره پوست شاه بلوط و زیتون به عنوان افزودنی جیره روی رشد و شاخصهای خونی ماهی قزل آلای رنگینکمان جوان بود. برای این منظور، تعداد 300 قطعه ماهی قزلآلای جوان با میانگین وزنی 1 ± 88 گرم در12 عدد مخزن گرد پلیاتیلنی توزیع گردیدند و به مدت 60 روز با جیرههای آزمایشی شامل:0 (گروه شاهد)، 5/0 (P1)، 1 (P2) و 2 (P3) گرم ترکیب عصارههای فنولی به ازای هر کیلوگرم غذا تغذیه شدند. در پایان آزمایش، برای بررسی عملکرد رشد و زیستسنجی از ماهیان تمام گروهها انجام شد. همچنین برای بررسی شاخص-های خونشناسی از ساقه دمی ماهیان به طور کاملا تصادفی خونگیری صورت گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از ترکیب عصارههای فنولی پوست شاه بلوط و زیتون بهطور معناداری سبب بهبود عملکرد رشد تیمارهای P2 و P3 در مقایسه با گروه شاهد شدند (05/0>P). با این وجود، ترکیب عصارههای مورد بررسی روی شاخصهای خونی (گلبول قرمز، کلبول سفید، هماتوکریت و هموگلوبین) تیمارها اثر معناداری نداشت (05/0
کلید واژگان
فنولشاه بلوط
زیتون
قزلآلای رنگین کمان
تغذیه آبزیان
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2024-12-211403-10-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانسازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعهسرا، ایران.گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعهسرا، ایران
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعهسرا، ایران
نویسنده مسئول، گروه علوم و فنون، دانشگاه سانیو، ایتالیا
شاپا
۲۳۴۵-۴۲۷X۲۳۴۵-۴۲۸۸



