بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره اسطوخدوس استخراج شده به روش سوکسله
(ندگان)پدیدآور
حسینی نیا فرد, روح الهنجفی, غلامرضافداییان, منوچهرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اسطوخدوس (Lavandula angustifolia) جزء گیاهان دارویی اسانس دار از خانواده نعناع و بومی ایران می باشد و بصورت سنتی در درمان مفاصل، دل پیچه و ذکام کاربرد دارد. پس از شناسایی و جمع آوری، گیاه اسطوخدوس در شرایط مناسب خشک گردید. سپس با استفاده از دستگاه سوکسله و با حلال های آب، هگزان و مخلوط آب و اتانول، عصاره گیاه استخراج شد. عصارهها پس از تغلیظ با دستگاه روتاری، اسپکتروفوتومتر و در آخر با دستگاه GC-MS مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت. سپس در عصاره هگزانی این گیاه به ترتیب بیشترین درصد دکان، دودکان، کامفور، تترا دکان، 3-متیل نونان 1و8-سینئول هستند. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی به روش DPPH بیشترین حساسیت را در، عصاره آبی نشان داد. سپس با استفاده از دستگاه سوکسله و با حلال های آب، هگزان و مخلوط آب و اتانول، عصاره گیاه استخراج شد. عصارهها پس از تغلیظ با دستگاه روتاری، اسپکتروفوتومتر و در آخر با دستگاه GC-MS مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت. سپس در عصاره هگزانی این گیاه به ترتیب بیشترین درصد دکان، دودکان، کامفور، تترا دکان، 3-متیل نونان 1و8-سینئول هستند. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی به روش DPPH بیشترین حساسیت را در، عصاره آبی نشان داد.
کلید واژگان
اسطوخدوسسوکسله
آنتی اکسیدانی
ضد میکروبی
فیتوشیمی
شماره نشریه
30تاریخ نشر
2018-08-231397-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد قمسازمان پدید آورنده
گروه شیمی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایرانگروه شیمی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران
گروه شیمی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران




