• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پژوهشهای گیاهی (مجله زیست شناسی ایران)
    • دوره 37, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پژوهشهای گیاهی (مجله زیست شناسی ایران)
    • دوره 37, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر قارچ T22 Trichoderma harizianum و باکتری Thiobacillus spp. روی برخی شاخص‌های فیزیولوژیک، بیوشیمیایی و رشدی گیاه گوجه‌فرنگی، Lycopersicon esculentum تحت تنش زیستی آفت کرم میوه، Helicoverpa armigera

    (ندگان)پدیدآور
    بدخشان, نجمهمنصوری, سید مظفرمظفری, حسینمهرپرور, محسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.193 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    میکروب‌های مفید شامل قارچ‌ها و باکتری‌ها می توانند به روش‌های مختلف شامل افزایش جذب مواد مغذی و تولید متابولیت‌های ثانویه، آنزیم‌های اکسیداسیون، ترکیبات آلی فرار و هورمون‌های رشد سلامتی گیاهان را بهبود بخشند. این عوامل موجب تقویت سیستم دفاعی گیاه می‌شوند. در این پژوهش تاثیر قارچ Trichoderma harzianum T22 و باکتری-های جنس Thiobacillus spp. بر برخی شاخص‌های بیوشیمیایی و رشدی در گیاه گوجه فرنگی تحت تنش زیستی آفت کرم میوه گوجه‌فرنگی Helicoverpa. armigera در شرایط گلخانه‌ای مورد مطالعه قرار گرفت. با ارزیابی و مقایسه گیاهان گوجه‌فرنگی تیمارشده با میکروارگانیسم‌های قارچ تریکودرما و باکتری تیوباسیلوس مشخص شد که گیاهان سالم تیمار شده با قارچ T. harzianum T22 نسبت به گیاهان شاهد که هیچگونه تیماری دریافت نکردند، میزان ترکیبات فنلی کل، میزان قندهای محلول، کلروفیل کل، کارتنوئید و حجم ریشه بیشتری دارا بودند. نتایج در مورد گیاهان تیمار شده با مخلوط باکتری‌های تیوباسیلوس نیز نشان داد که میزان تولید پراکسید هیدروژن، کلروفیل کل، کارتنوئید و حجم ریشه در گیاهان تیمار شده با باکتری به طور معنی‌داری بیشتر از گیاهان شاهد بود. همچنین نتایج نشان داد که گیاهان تحت تنش تغذیه لارو آفت به شدت به آن واکنش نشان داده‌اند و تولید آنزیم‌های مهم اکسیداسیون از جمله آنزیم پلی فنل اکسیداز و آسکوربات پراکسیداز در این گیاهان نسبت به گیاهان بدون آفت به طور معنی‌داری افزایش یافته است.
    کلید واژگان
    فراورده‌های بیولوژیک
    Helicoverpa armigera
    آنزیم‌های اکسیداسیون
    فنل
    فیزیولوژی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2024-11-21
    1403-09-01
    ناشر
    انجمن زیست شناسی ایران
    Iranian Biology Society
    سازمان پدید آورنده
    گروه تنوع زیستی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران
    گروه تنوع زیستی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کران، ایران
    دانشگاه تحصیلات تکمیلی و صنعتی کرمان (هایتک)
    دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته

    شاپا
    2383-2592
    2383-2606
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/jpr.2024.2202
    https://plant.ijbio.ir/article_2202.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1156944

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب