• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 20, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 20, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تأثیر اسانس گیاه لعل کوهستان بر بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از مواد غذایی و انسان

    (ندگان)پدیدآور
    جاوید مقدم, مهشادمکتبی, سیاوشزارعی, مهدیمحمودی کوهی, پژمان
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    648.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
        استافیلوکوکوس اورئوس یک باکتری گرم مثبت و پاتوژن است که موجب مشکلات متعددی در حوزه پزشکی، دامپزشکی و صنایع غذایی می­شود.  اکثر میکروارگانیسم­ ها از جمله استافیلوکوکوس اورئوس قادر به اتصال و تشکیل بیوفیلم روی سطوح مختلف هستند.  تشکیل بیوفیلم، موجب افزایش مقاومت باکتری­ ها به تنش‌های فیزیکی و شیمایی محیطی، ترکیبات ضد میکروب و ضدعفونی‌کننده‌ها می­گردد.  در این مطالعه تأثیر اسانس گیاه لعل کوهستان بر بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از انسان و مواد غذایی (لبنیات) با استفاده از روش میکروتیتر پلیت، مورد بررسی قرار گرفت.  نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان داد که اسانس لعل کوهستان دارای اثرات قابل توجهی بر بیوفیلم باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بوده ولی تفاوت تأثیر اسانس بر بیوفیلم تشکیل شده توسط باکتری ­های جدا شده از انسان و مواد غذایی معنی ­دار نیست.  با توجه به تأثیر اسانس لعل کوهستان بر بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس، این اسانس می­ تواند به عنوان یک عامل مؤثر در کنترل بیوفیلم ­های باکتریایی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلید واژگان
    اسانس
    استافیلوکوکوس اورئوس
    بیوفیلم
    لعل کوهستان

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2025-02-19
    1403-12-01
    ناشر
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    Shahid Chamran University of Ahvaz
    سازمان پدید آورنده
    دانش‌آموخته دکترای بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
    استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
    استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
    دانشیار گروه پاتوبیولوژی، دانشکده پیرادامپزشکی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، همدان، ایران

    شاپا
    1735-6873
    2676-704X
    URI
    https://dx.doi.org/10.22055/ivj.2024.411258.2604
    https://www.ivj.ir/article_217044.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1155063

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب