بررسی تأثیر اسانس گیاه لعل کوهستان بر بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از مواد غذایی و انسان
(ندگان)پدیدآور
جاوید مقدم, مهشادمکتبی, سیاوشزارعی, مهدیمحمودی کوهی, پژمان
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
استافیلوکوکوس اورئوس یک باکتری گرم مثبت و پاتوژن است که موجب مشکلات متعددی در حوزه پزشکی، دامپزشکی و صنایع غذایی میشود. اکثر میکروارگانیسم ها از جمله استافیلوکوکوس اورئوس قادر به اتصال و تشکیل بیوفیلم روی سطوح مختلف هستند. تشکیل بیوفیلم، موجب افزایش مقاومت باکتری ها به تنشهای فیزیکی و شیمایی محیطی، ترکیبات ضد میکروب و ضدعفونیکنندهها میگردد. در این مطالعه تأثیر اسانس گیاه لعل کوهستان بر بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از انسان و مواد غذایی (لبنیات) با استفاده از روش میکروتیتر پلیت، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان داد که اسانس لعل کوهستان دارای اثرات قابل توجهی بر بیوفیلم باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بوده ولی تفاوت تأثیر اسانس بر بیوفیلم تشکیل شده توسط باکتری های جدا شده از انسان و مواد غذایی معنی دار نیست. با توجه به تأثیر اسانس لعل کوهستان بر بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس، این اسانس می تواند به عنوان یک عامل مؤثر در کنترل بیوفیلم های باکتریایی مورد استفاده قرار گیرد.
کلید واژگان
اسانساستافیلوکوکوس اورئوس
بیوفیلم
لعل کوهستان
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2025-02-191403-12-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz
سازمان پدید آورنده
دانشآموخته دکترای بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایراناستاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
دانشیار گروه پاتوبیولوژی، دانشکده پیرادامپزشکی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، همدان، ایران
شاپا
1735-68732676-704X



