• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 38, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 38, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی فعالیت آنزیمی برخی سویه های باکتری و تعیین قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی جیره های حاوی مکمل های پروبیوتیک در جوجه های گوشتی نژاد آرین

    (ندگان)پدیدآور
    رضائی, الههمجیدزاده هروی, رضاحسن آبادی, احمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    563.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه و هدف: بهبود قابلیت هضم خوراک نقش مهمی در بهبود راندمان غذایی طیور دارد. باکتریها آنزیم‌های مفیدی تولید می‌کنند که به هضم غذا کمک می‌کند. استفاده از آنها برای افزایش هضم و جذب مواد مغذی خوراک در این مطالعه بررسی شد. روش‌ کار: فعالیت آنزیمی 46 سویه باکتری جداسازی شده از دستگاه گوارش مرغ گوشتی و شکمبه گاو شیری به روش چاهک روی محیط جامد حاوی سوبسترای آنزیمی مورد آزمایش قرار گرفت. باکتری‌هایی که بیشترین فعالیت آنزیمی را داشتند، جداسازی و تحت تیمارهای مختلف بر قابلیت هضم خوراک بررسی شدند.  قابلیت هضم مواد غذایی با روش جمع‌آوری کل مدفوع در جوجه‌های نژاد آرین اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که باکتری‌های شکمبه بطور مؤثری آنزیم‌های آمیلاز، پروتئاز، سلولاز، فیتاز و پکتیناز ترشح می‌کنند. هیچکدام از باکتریهای لاکتوباسیل جدا شده از دستگاه گوارش مرغ  قادر به تولید آنزیم سلولاز و پکتیناز نبودند ولی بعضی از آنها فعالیت لیپازی و زایلانازی مناسبی داشتند که مشارکت‌های باکتریایی متنوعی شامل 9 تیمار را تشکیل دادند. در آزمایش قابلیت هضم، ترکیب جدایه‌ها به طور قابل‌توجهی بر قابلیت هضم مواد مغذی در مرغ تأثیر گذاشت بطوریکه تیمار 6 بیشترین قابلیت هضم ماده خشک و نشاسته  و عملکرد مناسبی در فعالیت لیپازی داشت. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد باکتری‌های لاکتوباسیل توانایی تولید آنزیم‌های لیپاز و زایلانازی را دارند؛ اما باکتری‌های استخراج شده از شکمبه گاو هلشتاین دارای توانایی تولید آنزیم‌های سلولاز و پکتیناز و فاقد توانایی تولید لیپاز بودند. علاوه بر این، آنزیم‌های آمیلاز، فیتاز، سلولاز و لیپاز تولید و آزاد شده توسط مشارکت‌های باکتریایی به طور مؤثری مواد مغذی موجود در خوراک را تجزیه کردند که منجر به بهبود قابلیت هضم خوراک شد. براین اساس در بین تیمارهای مورد آزمایش تیمار5 و 6 بهترین عملکرد را نسبت به سایر تیمارها در بهبود قابلیت هضم خوراک مرغ گوشتی به خود اختصاص دادند و اجتماع مناسبی را ایجاد کردند.
    کلید واژگان
    آمیلاز
    پروتئاز
    سلولاز
    جوجه گوشتی
    قابلیت هضم مواد مغذی
    تغذیه دام

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2025-03-21
    1404-01-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    علوم دامی- دانشکده کشاورزی- دانشگاه فردوسی مشهد- مشهد-ایران
    علوم دامی- دانشکده کشاورزی- دانشگاه فردوسی مشهد- مشهد- ایران
    علوم دامی- دانشکده کشاورزی- دانشگاه فردوسی مشهد- مشهد- ایران

    شاپا
    2423-5407
    2423-5415
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/vj.2024.366928.2176
    https://vj.areeo.ac.ir/article_132433.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1153338

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب