| dc.contributor.author | میرزایی, حدیث | fa_IR |
| dc.contributor.author | آقائی, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | حویزی, الهام | fa_IR |
| dc.contributor.author | نظری, محمود | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-21T03:05:34Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-11T03:05:34Z | |
| dc.date.available | 1403-12-21T03:05:34Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-11T03:05:34Z | |
| dc.date.issued | 2024-11-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1403-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2022-12-27 | en_US |
| dc.date.submitted | 1401-10-06 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | میرزایی, حدیث, آقائی, علی, حویزی, الهام, نظری, محمود. (1403). تاثیر مکملهای کروم و اسید آلفا لیپوئیک بر تکثیر، بقا، وضعیت آنتیاکسیدانی و پاسخ ایمنی سلولهای بنیادی مزانشیمی مغز استخوان جوجه تحت تنش حرارتی. مجله پژوهشهای جانوری
(مجله زیست شناسی ایران), 37(3), 216-232. doi: 10.22034/jar.2023.2316 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2383-2614 | |
| dc.identifier.issn | 2383-2622 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22034/jar.2023.2316 | |
| dc.identifier.uri | https://animal.ijbio.ir/article_2316.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1151882 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: تنش حرارتی میتواند منجر به تنش اکسیداتیو شود، که در نتیجه وضعیت ایمنی، سلامتی و عملکرد سلولهای موجود زنده را تحت تاثیر قرار میدهد. از طرفی خواص آنتیاکسیدانی اسید آلفا لیپوئیک و نقش کروم در متابولیسم گلوکز با کاهش اثرات ناشی از تنش اکسیداتیو همراه است. مواد و روشها: در مطالعه حاضر BMSCs از جوجه یکروزه نژاد راس 308 جدا شدند. برای تمایز BMSCs به سلولهای چربی و استخوانی به ترتیب با محیط آدیپوژنیک و استئوژنیک تیمار شدند. گروههای آزمایشی شامل: سلولهای بدون هیچ گونه تیماری، سلولهایی که دچار شوک حرارتی شدند، سلولهای تحت شوک حرارتی تیمارشده با غلطت 100 میکرومولار پروپیونات کروم و 100 میکرومولار اسید آلفا لیپوئیک به صورت جداگانه و همزمان. سـپس، BMSCs از لحاظ مورفولوژی، بقا، سنجش فاکتورهای آنتیاکسیدان و میزان بیان ژنهای مرتبط با ایمنی مقایـسه شـدند. تجزیه وتحلیل دادهها نیز با استفاده از نرم افزار SAS انجام گرفت.یافتهها: سلولهای جدا شده از نظر ریختشناسی، فیبروبلاستی بودند و با استفاده از فلوسایتومتری و پتانسیل تمایزی تعیین هویت شدند. بیشترین میزان فعالیت آنزیمهای SOD، CAT، GPX و TAC در گروه اسید آلفا لیپوئیک تحت شوک حرارتی مشاهده شد. کمترین میزان بیان ژن IL-2، IL-6 و INF-γ به ترتیب در گروه سلولهای تیمار شده همزمان با پروپیونات کروم و اسید آلفا لیپوئیک و گروه سلولهای تیمار شده اسید آلفا لیپوئیک مشاهده شد. نتیجهگیری: نتایج نشان داد که استفاده از مکملهای آنتیاکسیدان در شرایط شوک حرارتی سبب بهبود پاسخهای آنتیاکسیدانی و ایمنی میشود. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن زیست شناسی ایران | fa_IR |
| dc.publisher | Iranian Biology Society | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله پژوهشهای جانوری
(مجله زیست شناسی ایران) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Animal Research
(Iranian Journal of Biology) | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22034/jar.2023.2316 | |
| dc.subject | سلول های بنیادی مزانشیمی | fa_IR |
| dc.subject | اسید آلفا لیپوئیک | fa_IR |
| dc.subject | کروم | fa_IR |
| dc.subject | پاسخ ایمنی | fa_IR |
| dc.subject | وضعیت آنتی&rlm | fa_IR |
| dc.subject | اکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | تکوین | fa_IR |
| dc.title | تاثیر مکملهای کروم و اسید آلفا لیپوئیک بر تکثیر، بقا، وضعیت آنتیاکسیدانی و پاسخ ایمنی سلولهای بنیادی مزانشیمی مغز استخوان جوجه تحت تنش حرارتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم ، دانشگاه شهید چمران اهواز. ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اهواز، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 37 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 216 | |
| dc.citation.epage | 232 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-2554-9801 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-2934-0431 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-3285-5682 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-4417-4654 | |