تاثیر مکملهای کروم و اسید آلفا لیپوئیک بر تکثیر، بقا، وضعیت آنتیاکسیدانی و پاسخ ایمنی سلولهای بنیادی مزانشیمی مغز استخوان جوجه تحت تنش حرارتی
(ندگان)پدیدآور
میرزایی, حدیثآقائی, علیحویزی, الهامنظری, محمود
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: تنش حرارتی میتواند منجر به تنش اکسیداتیو شود، که در نتیجه وضعیت ایمنی، سلامتی و عملکرد سلولهای موجود زنده را تحت تاثیر قرار میدهد. از طرفی خواص آنتیاکسیدانی اسید آلفا لیپوئیک و نقش کروم در متابولیسم گلوکز با کاهش اثرات ناشی از تنش اکسیداتیو همراه است. مواد و روشها: در مطالعه حاضر BMSCs از جوجه یکروزه نژاد راس 308 جدا شدند. برای تمایز BMSCs به سلولهای چربی و استخوانی به ترتیب با محیط آدیپوژنیک و استئوژنیک تیمار شدند. گروههای آزمایشی شامل: سلولهای بدون هیچ گونه تیماری، سلولهایی که دچار شوک حرارتی شدند، سلولهای تحت شوک حرارتی تیمارشده با غلطت 100 میکرومولار پروپیونات کروم و 100 میکرومولار اسید آلفا لیپوئیک به صورت جداگانه و همزمان. سـپس، BMSCs از لحاظ مورفولوژی، بقا، سنجش فاکتورهای آنتیاکسیدان و میزان بیان ژنهای مرتبط با ایمنی مقایـسه شـدند. تجزیه وتحلیل دادهها نیز با استفاده از نرم افزار SAS انجام گرفت.یافتهها: سلولهای جدا شده از نظر ریختشناسی، فیبروبلاستی بودند و با استفاده از فلوسایتومتری و پتانسیل تمایزی تعیین هویت شدند. بیشترین میزان فعالیت آنزیمهای SOD، CAT، GPX و TAC در گروه اسید آلفا لیپوئیک تحت شوک حرارتی مشاهده شد. کمترین میزان بیان ژن IL-2، IL-6 و INF-γ به ترتیب در گروه سلولهای تیمار شده همزمان با پروپیونات کروم و اسید آلفا لیپوئیک و گروه سلولهای تیمار شده اسید آلفا لیپوئیک مشاهده شد. نتیجهگیری: نتایج نشان داد که استفاده از مکملهای آنتیاکسیدان در شرایط شوک حرارتی سبب بهبود پاسخهای آنتیاکسیدانی و ایمنی میشود.
کلید واژگان
سلول های بنیادی مزانشیمیاسید آلفا لیپوئیک
کروم
پاسخ ایمنی
وضعیت آنتی&rlm
اکسیدانی
تکوین
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2024-11-211403-09-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranian Biology Society
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایراناستادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران
دانشیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم ، دانشگاه شهید چمران اهواز. ایران
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اهواز، ایران
شاپا
2383-26142383-2622



