• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پژوهشهای جانوری(مجله زیست شناسی ایران)
    • دوره 37, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پژوهشهای جانوری(مجله زیست شناسی ایران)
    • دوره 37, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر مکمل‏های کروم و اسید آلفا لیپوئیک بر تکثیر، بقا، وضعیت آنتی‏اکسیدانی و پاسخ ایمنی سلول‏های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان جوجه تحت تنش حرارتی

    (ندگان)پدیدآور
    میرزایی, حدیثآقائی, علیحویزی, الهامنظری, محمود
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: تنش حرارتی می‎تواند منجر به تنش اکسیداتیو شود، که در نتیجه وضعیت ایمنی، سلامتی و عملکرد سلول‌های موجود زنده را تحت تاثیر قرار می‏دهد. از طرفی خواص آنتی‏اکسیدانی اسید آلفا لیپوئیک و نقش کروم در متابولیسم گلوکز با کاهش اثرات ناشی از تنش اکسیداتیو همراه است. مواد و روش‏ها: در مطالعه حاضر BMSCs از جوجه یک‏روزه نژاد راس 308 جدا شدند. برای تمایز BMSCs به سلول‌های چربی و استخوانی به ترتیب با محیط آدیپوژنیک و استئوژنیک تیمار شدند. گروه‏های آزمایشی شامل: سلول‌های بدون هیچ گونه تیماری، سلول‏هایی که دچار شوک حرارتی شدند، سلول‏های تحت شوک حرارتی تیمارشده با غلطت 100 میکرومولار پروپیونات کروم و 100 میکرومولار اسید آلفا لیپوئیک به صورت جداگانه و هم‏زمان. سـپس، BMSCs از لحاظ مورفولوژی، بقا، سنجش فاکتورهای آنتی‏اکسیدان و میزان بیان ژن‎‎‏های مرتبط با ایمنی مقایـسه شـدند. تجزیه وتحلیل داده‏ها نیز با استفاده از نرم افزار SAS انجام گرفت.یافته‏ها: سلول‏های جدا شده از نظر ریخت‌شناسی، فیبروبلاستی بودند و با استفاده از فلوسایتومتری و پتانسیل تمایزی تعیین هویت شدند. بیشترین میزان فعالیت آنزیم‏های SOD، CAT، GPX و TAC در گروه اسید آلفا لیپوئیک تحت شوک حرارتی مشاهده شد. کمترین میزان بیان ژن IL-2، IL-6 و INF-γ به ترتیب در گروه سلول‏های تیمار شده هم‏زمان با پروپیونات کروم و اسید آلفا لیپوئیک و گروه سلول‏های تیمار شده اسید آلفا لیپوئیک مشاهده شد. نتیجه‏گیری: نتایج نشان داد که استفاده از مکمل‏های آنتی‏اکسیدان در شرایط شوک حرارتی سبب بهبود پاسخ‏های آنتی‏اکسیدانی و ایمنی می‏شود.
    کلید واژگان
    سلول های بنیادی مزانشیمی
    اسید آلفا لیپوئیک
    کروم
    پاسخ ایمنی
    وضعیت آنتی&rlm
    اکسیدانی
    تکوین

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2024-11-21
    1403-09-01
    ناشر
    انجمن زیست شناسی ایران
    Iranian Biology Society
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران
    استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران
    دانشیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم ، دانشگاه شهید چمران اهواز. ایران
    دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اهواز، ایران

    شاپا
    2383-2614
    2383-2622
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/jar.2023.2316
    https://animal.ijbio.ir/article_2316.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1151882

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب