اثرهای سطوح مختلف آنزیم بتا ماناناز (همی سل) بر عملکرد و پارامترهای خونی جوجه های گوشتی
(ندگان)پدیدآور
حقیقیان رودسری, محمودروستایی علیمهر, محمدامجدی گلپایگانی, امیرحسیننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی اثرهای سطوح مختلف آنزیم بتاماناناز بر عملکرد، پارامترهای خونی و صفات لاشه 240 قطعه جوجه ی گوشتی سویه آربور ایکرز با میانگین وزن 6/44 گرم (مخلوط نر و ماده)، آزمایشی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی در 4 تیمار و 5 تکرار و 12 مشاهده در هر تکرار انجام شد. آنزیم بتا ماناناز در سطوح صفر (1 T شاهد)، 035/0 (2 T) ، 05/0 (3 T) و 075/0 (4 T) درصد به 4 جیره غذایی بر پایه ذرت و کنجاله ی سویا برای دوره های آغازین (7-21 روزگی)، رشد (21-42 روزگی) و کل دوره افزوده شد. مصرف خوراک روزانه (گرم/جوجه/روز)، افزایش وزن روزانه (گرم/جوجه/روز)، ضریب تبدیل خوراک، پارامترهای خونی شامل کلوگز، کلسیم و فسفر(میلی گرم/دسی لیتر) در دوره های پرورش، یکنواختی وزن بدن (درصد)، و صفات لاشه (درصد) در پایان دوره اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که افزودن آنزیم بتاماناناز به جیره های غذایی گروه های آزمایشی باعث افزایش معنی دار وزن زنده روزانه و بهبود ضریب تبدیل خوراک در تیمارهای حاوی آنزیم نسبت به تیمار شاهد در دوره ی رشد و در کل دوره ی پرورش شد (05/0> p). مصرف خوراک روزانه، شاخص های خون (گلوکز، کلسیم و فسفر)، یکنواختی وزن بدن و صفات لاشه (درصد بازده لاشه، درصد سینه، درصد ران، درصد کبد، درصد سنگدان و درصد کلی دستگاه گوارش) جوجه های گوشتی تحت تاثیر سطوح مختلف آنزیم ها قرار نگرفت (05/0 p). مصرف خوراک روزانه، شاخص های خون (گلوکز، کلسیم و فسفر)، یکنواختی وزن بدن و صفات لاشه (درصد بازده لاشه، درصد سینه، درصد ران، درصد کبد، درصد سنگدان و درصد کلی دستگاه گوارش) جوجه های گوشتی تحت تاثیر سطوح مختلف آنزیم ها قرار نگرفت (05/0
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2010-06-221389-04-01
ناشر
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
استادیار علوم دامی (تغذیه دام)، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلاناستادیار فیزیولوژی دامپزشکی، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان
شاپا
2423-54072423-5415




