• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیمی سبز و فناوریهای پایدار
    • دوره 6, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیمی سبز و فناوریهای پایدار
    • دوره 6, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    نانوامولسیون اسانس روغنی دارچین: تولید با روش آب مادون بحرانی و ارزیابی خواص ضدقارچی و آنتی اکسیدانی آن

    (ندگان)پدیدآور
    احمدی, امید
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    نانوامولسیون اسانس دارچین به دلیل داشتن خواص متنوع می‌تواند به عنوان یک افزودنی طبیعی مؤثر در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار گیرد. تولید آن به روش آب مادون بحرانی نه تنها به بهبود پایداری و قابلیت جذب اسانس کمک می‌کند، بلکه فرآیند تولید را نیز بهینه و سازگار با محیط زیست می‌سازد. در تحقیق حاضر فرمولاسیون سه ماده فاز آبی، فاز روغنی و امولسیفایر، مقادیر 25/0 میلی لیتر اسانس دارچین، 75/0 میلی لیتر امولسیفایر تویین 20 و 24 میلی لیتر آب مقطر مخلوط گردیده و جهت بهینه سازی شرایط تولید نانوامولسیون اسانس دارچین با استفاده از روش آب مادون بحرانی طراحی آزمایش با روش پاسخ سطح در بازه دمایی 240-120 درجه سانتیگراد و مدت حرارت دهی 180-60 دقیقه انجام گرفت. پس از بهینه سازی انجام گرفته نتایج نشان داد که دمای 174 درجه سانتیگراد و مدت زمان 148 دقیقه مناسب ترین حالت جهت تولید نانوامولسیون بوده که در این حالت کمترین میانگین اندازه ذرات (62 نانومتر) و بیشترین پتانسیل زتا (معیاری از پایداری) 23.3 میلی ولت بدست آمد. خواص نانوامولسیون اسانس دارچین تولید شده در شرایط بهینه مورد ارزیابی قرار گرفته و نتایج حاصل از خاصیت آنتی اکسیدانی 47% و خاصیت ضد قارچی در مقابل قارچ پنی سیلینیوم دیگیتاتوم مقدار 64% بدست آمد.
    کلید واژگان
    آب مادون بحرانی
    آنتی اکسیدانی
    اسانس روغنی دارچین
    بهینه سازی
    ضدقارچی
    شیمی سبز

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2024-11-21
    1403-09-01
    ناشر
    پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران
    سازمان پدید آورنده
    گروه آموزشی مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران

    شاپا
    2676-5012
    URI
    https://gcst.ccerci.ac.ir/article_208818.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1146915

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب