نانوامولسیون اسانس روغنی دارچین: تولید با روش آب مادون بحرانی و ارزیابی خواص ضدقارچی و آنتی اکسیدانی آن
(ندگان)پدیدآور
احمدی, امید
نوع مدرک
Textمقاله علمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
نانوامولسیون اسانس دارچین به دلیل داشتن خواص متنوع میتواند به عنوان یک افزودنی طبیعی مؤثر در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار گیرد. تولید آن به روش آب مادون بحرانی نه تنها به بهبود پایداری و قابلیت جذب اسانس کمک میکند، بلکه فرآیند تولید را نیز بهینه و سازگار با محیط زیست میسازد. در تحقیق حاضر فرمولاسیون سه ماده فاز آبی، فاز روغنی و امولسیفایر، مقادیر 25/0 میلی لیتر اسانس دارچین، 75/0 میلی لیتر امولسیفایر تویین 20 و 24 میلی لیتر آب مقطر مخلوط گردیده و جهت بهینه سازی شرایط تولید نانوامولسیون اسانس دارچین با استفاده از روش آب مادون بحرانی طراحی آزمایش با روش پاسخ سطح در بازه دمایی 240-120 درجه سانتیگراد و مدت حرارت دهی 180-60 دقیقه انجام گرفت. پس از بهینه سازی انجام گرفته نتایج نشان داد که دمای 174 درجه سانتیگراد و مدت زمان 148 دقیقه مناسب ترین حالت جهت تولید نانوامولسیون بوده که در این حالت کمترین میانگین اندازه ذرات (62 نانومتر) و بیشترین پتانسیل زتا (معیاری از پایداری) 23.3 میلی ولت بدست آمد. خواص نانوامولسیون اسانس دارچین تولید شده در شرایط بهینه مورد ارزیابی قرار گرفته و نتایج حاصل از خاصیت آنتی اکسیدانی 47% و خاصیت ضد قارچی در مقابل قارچ پنی سیلینیوم دیگیتاتوم مقدار 64% بدست آمد.
کلید واژگان
آب مادون بحرانیآنتی اکسیدانی
اسانس روغنی دارچین
بهینه سازی
ضدقارچی
شیمی سبز
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2024-11-211403-09-01



