تأثیر محلولپاشی سایتوکنین و اسید آمینه بر ویژگیهای کمی و کیفی میوه کیوی رقم هایوارد
(ندگان)پدیدآور
برومند لمر, ساسانعابدی قشلاقی, ابراهیمرضوی, فرهنگربیعی, ولی
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
افزایش عملکرد و بهبود کیفیت میوه توأم با وزن بالا، اصلیترین هدف تولیدکنندگان میوه کیوی در سراسر جهان میباشد. هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین مناسبترین غلظت سایتوکنین CPPU و اسید آمینه Amino Spark و زمان مناسب محلولپاشی بر افزایش کمیت و کیفیت میوه کیوی بود. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با دو فاکتور در سه تکرار اجرا شد. فاکتور اول شامل سایتوکنین در دو غلظت، اسید آمینه در سه غلظت و شاهد، و فاکتور دوم شامل زمان محلولپاشی در اوایل هفته سوم و چهارم بعد از مرحله تمام گل بود. نتایج نشان داد که بیشترین وزن میوه با 6/121 گرم، ویتامین ث با 4/47 میلیگرم بر 100 گرم وزنتر، سفتی بافت میوه با3/5 کیلوگرم بر سانتیمترمربع، فنول کل با 7/78 میلیگرم بر 100گرم وزنتر، فلاونوئیدکل با 8/13 میلیگرم بر 100 گرم وزنتر، ظرفیت آنتیاکسیدانی با2/82 درصد و فعالیت آنزیم کاتالاز با 2/9 واحد بر گرم وزن تر در تیمار 3000 پیپیام اسید آمینه در زمان محلولپاشی اوایل هفته چهارم بعد از تمام گل مشاهده شد. بیشترین فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز، آسکوربات پراکسیداز، طول میوه و قطر میوه به ترتیب در تیمار 3000 پیپیام اسید آمینه و 5/1 پیپیام سایتوکنین به دست آمد. با توجه به نتایج تحقیق حاضر، محلولپاشی 3000 پیپیام اسید آمینه و 5/1 پیپیام سایتوکنین در اوایل هفته چهارم بعد از تمام گل در مقایسه با شاهد بر بیشتر صفات مورد مطالعه اثرات مثبت قابل توجهی نشان داد.
کلید واژگان
آنزیمهای آنتیاکسیدانپایداری کشاورزی آنزیم
سفتی
وزن میوه
ویتامین ث
علوم میوه
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2024-09-221403-07-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایرانبخش تحقیقات علوم زراعی- باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان ، ایران.
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.
شاپا
2008-482X2423-7930



