• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 55, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 55, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر محلول‌پاشی سایتوکنین و اسید آمینه بر ویژگی‌های کمی و کیفی میوه کیوی رقم هایوارد

    (ندگان)پدیدآور
    برومند لمر, ساسانعابدی قشلاقی, ابراهیمرضوی, فرهنگربیعی, ولی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    افزایش عملکرد و بهبود کیفیت میوه توأم با وزن بالا، اصلی‌ترین هدف تولیدکنندگان میوه کیوی در سراسر جهان می‌باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین مناسب‌ترین غلظت سایتوکنین CPPU و اسید آمینه Amino Spark و زمان مناسب محلول‌پاشی بر افزایش کمیت و کیفیت میوه کیوی بود. این آزمایش به‌ صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با دو فاکتور در سه تکرار اجرا شد. فاکتور اول شامل سایتوکنین در دو غلظت، اسید آمینه در سه غلظت و شاهد، و فاکتور دوم شامل زمان محلول‌پاشی در اوایل هفته سوم و چهارم بعد از مرحله تمام گل بود. نتایج نشان داد که بیشترین وزن میوه با 6/121 گرم، ویتامین ث با 4/47 میلی‌گرم بر 100 گرم‌ وزن‌تر، سفتی بافت میوه با3/5 کیلوگرم بر سانتی‌مترمربع، فنول کل با 7/78 میلی‌گرم بر 100گرم وزن‌تر، فلاونوئیدکل با 8/13 میلی‌گرم بر 100 گرم وزن‌تر، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی با2/82 درصد و فعالیت آنزیم کاتالاز با 2/9 واحد بر ‌گرم وزن تر در تیمار 3000 پی‌پی‌ام اسید آمینه در زمان محلول‌پاشی اوایل هفته چهارم بعد از تمام گل مشاهده شد. بیشترین فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز، آسکوربات پراکسیداز، طول میوه و قطر میوه به ترتیب در تیمار 3000 پی‌پی‌ام اسید آمینه و 5/1 پی‌پی‌ام سایتوکنین به دست آمد. با توجه به نتایج تحقیق حاضر، محلول‌پاشی 3000 پی‌پی‌ام اسید آمینه و 5/1 پی‌پی‌ام سایتوکنین در اوایل هفته چهارم بعد از تمام گل در مقایسه با شاهد بر بیشتر صفات مورد مطالعه اثرات مثبت قابل توجهی نشان داد.
    کلید واژگان
    آنزیم‌های آنتیاکسیدان
    پایداری کشاورزی آنزیم
    سفتی
    وزن میوه
    ویتامین ث
    علوم میوه

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2024-09-22
    1403-07-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
    بخش تحقیقات علوم زراعی- باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.
    گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان ، ایران.
    گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.

    شاپا
    2008-482X
    2423-7930
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2024.369377.2138
    https://ijhs.ut.ac.ir/article_96983.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1142898

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب