• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دو فصلنامه علوم سبزی ها
    • دوره 8, شماره 16
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دو فصلنامه علوم سبزی ها
    • دوره 8, شماره 16
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    هتروکمپلکس‌های آهن حاوی عامل کلات شونده هیومیک‌اسید به عنوان مواد ریزمغذی های بسیار مؤثر برای گیاه فلفل دلمه‌ای

    (ندگان)پدیدآور
    نیکوصفت, امیدشریعتی نیا, زهرامایر, فرانسیس اسشریف پاقلعه, علیزارع, حمیده
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    فلفل دلمه ای (Capsicum annuum L) به دلیل ارزش اقتصادی بالا و دارا بودن ترکیبات ارزشمند غذایی و دارویی از جمله ترکیبات آنتی اکسیدانی و ویتامین ها، یکی از مهمترین سبزی ها در جهان است. برای بررسی اثر تیمارهای مختلف آهن بر غلظت عناصر پرمصرف نیتروژن، فسفر و پتاسیم و عناصر کم مصرف، به ویژه آهن، روی، مس و منگنز و برخی صفات مورفولوژیکی برگ و میوه در گیاه فلفل دلمه ای رقم نیروین، آزمایشی به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار عناصر پرمصرف نیتروژن و پتاسیم و عناصر کم مصرف آهن، منگنز را گیاهان تیمار شده با کلات آهن هیومیکی نشان داد. همچنین بیشترین مقدار عرض و وزن تر برگ، طول، وزن تر و خشک میوه در گیاهان تیمار شده با کلات آهن هیومیکی مشاهده شد. در آنالیز خوشه ای تیمارهای شاهد، کلات آهن هیومیکی و هیومیک درصد پایین در یک گروه قرار گرفتند. صفت عرض برگ با وزن تر برگ (0/89=r) و طول برگ با وزن خشک میوه (0/87=r) بیشترین همبستگی مثبت و معنی دار را در بین صفات نشان دادند. با توجه به نتایج حاصل این پژوهش، جهت به دست آوردن خواص بهتر برای گیاه فلفل دلمه ای استفاده از کلات آهن هیومیکی نسبت به سایر تیمارهای مورد استفاده توصیه می گردد.
    کلید واژگان
    رشد گیاه
    صفات مورفولوژیکی
    عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف
    کلات های آهن هیومیکی

    شماره نشریه
    16
    تاریخ نشر
    2024-12-21
    1403-10-01
    ناشر
    دانشگاه ایلام
    Ilam University
    سازمان پدید آورنده
    دکترای شیمی کاربری، دانشکده شیمی، دانشگاه صنعتی امیر کبیر، تهران، ایران
    استاد، دانشکده شیمی، دانشگاه صنعتی امیر کبیر، دانشکده شیمی، تهران، ایران
    استاد، دانشکده شیمی، دانشگاه منچستر، منچستر، انگلستان
    استاد، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه ابوریحان تهران، ایران
    کارشناسی ارشد، دانشکده اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل، زابل، ایران

    شاپا
    2676-4814
    2676-4822
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/iuvs.2023.2008953.1306
    https://iuvs.ilam.ac.ir/article_720045.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139063

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب