• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های میوه کاری
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های میوه کاری
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر براسینواستروئید بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی موثر بر ماندگاری میوه موز رقم کاوندیش در طول مدت نگهداری در انبار سرد

    (ندگان)پدیدآور
    سعیدی, فریدهارشد, موسی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    یکی از مهم­ترین عوامل ضایعات پس از برداشت میوه موز، نابسامانی‌های ایجاد شده بر اثر دمای پائین می باشد. به منظور بررسی تاثیر براسینواستروئید بر ماندگاری میوه موز (رقم کاوندیش) در دماهای مختلف، پژوهش حاضر به صورت فاکتوریل در قالب طرح آماری کاملا تصادفی در 3 تکرار انجام شد. در این تحقیق واکنش‌های بیوشیمیایی و تغییرات فیزیولوژیکی میوه موز رقم کاوندیش با کاربرد براسینواستروئید در سه سطح (صفر، 2 و 6 میکرومولار) و دما در سه سطح (شاهد (2 ±20)، 5 و  12درجه سلسیوس) و زمان نگه­داری در چهار سطح (1، 7، 14 و 21 روز) بود. اثرمتقابل دما و براسینواستروئید در طی زمان نگه­داری بر شاخص‌های مواد جامد محلول و مقدار اتیلن تولید شده میوه موز معنی‌دار بود. همچنین اثر دوجانبه دما و براسینواستروئید بر سفتی میوه، نشت یونی و مقدار فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز در سطح احتمال یک درصد معنی‌داربود. همچنین اثر سه جانبه دما 5 درجه سلسیوس و براسینواستروئید 6 میکرومولار در روز اول نگهداری موجب کاهش تولید اتیلن میوه موز به مقدار 32 درصد گردید. استفاده از براسینواستروئید در دمای 12 درجه سانتی‌گراد موجب کاهش چشمگیر نشت یونی به میزان 42 درصد گردید. استفاده از براسینواستروئید همراه با دمای 12 درجه موجب افزایش میزان فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز به مقدار 89 درصد شد که بسیار اهمیت داشت. براساس نتایج، میوه­ های موز تیمار شده با غلظت 6 میکرومولار براسینواستروئید و دمای 12 درجه سلسیوس بیشترین میزان کیفیت را در طول انبارمانی داشتند.
    کلید واژگان
    براسینواستروئید
    پس از برداشت
    ماندگاری
    موز

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2024-08-22
    1403-06-01
    ناشر
    دانشگاه ارومیه
    Urmia University
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران.
    دانشیار گروه علوم باغبانی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران.

    شاپا
    2538-4376
    URI
    https://dx.doi.org/10.30466/rip.2023.54538.1264
    https://rip.urmia.ac.ir/article_121589.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1122484

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب