• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های میوه کاری
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های میوه کاری
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر روش کاربردی گرده‌افشانی تکمیلی بر صفات مورفولوژیکی میوه کیوی رقم هایوارد

    (ندگان)پدیدآور
    قاسمی, مالکشیری, محمد علیشاهنظری, سمیه
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    گرده‌افشانی تکمیلی می‌تواند کمیت و کیفیت میوه کیوی را بهبود بخشد. بنابراین، بررسی حاضر به منظور ارزیابی تأثیر روش‌های مختلف گرده‌افشانی تکمیلی بر ویژگی‌های کمی و شاخصه‌های رنگ میوه کیوی رقم هایوارد انجام شد تا مؤثرترین و کاربردی‌ترین روش گرده‌افشانی تکمیلی معرفی شود. در این آزمایش از روش‌های گرده‌افشانی دستی با گرده جمع‌آوری شده از گل‌های نر (توموری) و همچنین روش گرده‌افشانی به صورت محلول‌پاشی با گرده خالص (جمع‌آوری شده از گل‌های پایه نر) و گرده‌افشانی به صورت محلول‌پاشی با گرده ناخالص (جمع‌آوری شده از ورودی لانه زنبورهای عسل در زمان بازشدن گل‌های پایه نر کیوی) استفاده شد. در مقایسه با میوه‌هایی که به صورت طبیعی گرده‌افشانی شده بودند، میوه‌های گرده‌افشانی شده توسط محلول‌پاشی با گرده ناخالص دارای تعداد بذر (16/85 درصد)، طول (8/50 درصد)، قطر (13/40 درصد)، حجم (18/68 درصد)، وزن (14/89 درصد) و ماده خشک (10/23 درصد) بیشتر و در عین حال چگالی (4/64 درصد) کمتری بودند. این امر می‌تواند به دلیل افزایش گرده‌افشانی کامل گل‌ها، تولید بذر بیشتر و افزایش تولید هورمون‌های رشد در داخل میوه باشد که باعث افزایش رشد دیواره تخمدان و در نتیجه رشد میوه شده است. همچنین، میوه‌های گرده‌افشانی شده به روش محلول‌پاشی با گرده ناخالص کمترین میزان شاخصه‌های رنگ L* و a* گوشت میوه (یعنی سبزی بیشتری) را نسبت به سایر میوه‌ها دارا بودند. بر اساس نتایج بررسی حاضر، به عنوان یک روش مؤثر و کاربردی می‌توان گرده‌افشانی تکمیلی به صورت محلول‌پاشی با گرده ناخالص را به منظور افزایش کمیت میوه کیوی رقم هایوارد در زمان برداشت به باغداران کیوی توصیه نمود.
    کلید واژگان
    اندازه میوه
    حجم
    شاخصه‌های رنگ
    ماده خشک
    وزن میوه

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2024-08-22
    1403-06-01
    ناشر
    دانشگاه ارومیه
    Urmia University
    سازمان پدید آورنده
    استادیار پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران.
    استادیار پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران.
    محقق پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران.

    شاپا
    2538-4376
    URI
    https://dx.doi.org/10.30466/rip.2023.54462.1257
    https://rip.urmia.ac.ir/article_121563.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1122481

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب