• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های میوه کاری
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های میوه کاری
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر مراحل مختلف رشد و نمو میوه بر خصوصیات فیتوشیمیایی میوه توت سیاه (Morus alba var.nigra)

    (ندگان)پدیدآور
    ابتهاج, رسولحسن پور, حمید
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    میوه‌های توت حاوی ترکیبات فیتوشیمیایی متنوعی هستند که خصوصیات فیزیولوژیکی شناخته شده‌ای در سلامتی بشر دارند. بررسی خصوصیات عملکردی مواد موجود طبیعی، به ویژه آن‌هایی که به طور طبیعی در رژیم غذایی انسان وجود دارند، در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی تغییرات ترکیبات فیتوشیمیایی میوه‌های توت در طی 5 مرحله رشد و نمو میوه می‌باشد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اکثر صفات اندازه‌گیری شده در طی مراحل مختلف رشد و نمو میوه از لحاظ آماری در سطح احتمال 1% اختلاف معنی‌داری داشتند. همچنین نتایج مطالعه حاضر نشان داد که محتوای بیوشیمیایی میوه به طور ویژه‌ای از مراحل میانی تا مراحل آخر رشد و نمو میوه افزایش می یابد. محدوده ظرفیت آنتی‌اکسیدانی به روش DPPH (2,2-dipheny 1-1-picrylhydrazy) در طی مراحل مختلف از 53/36 تا 90/17 درصد متغیر بود. بالاترین میزان آنتوسیانین کل در مرحله آخر رشد و نمو میوه (138/7 میلی گرم بر صدگرم وزن تر معادل سیانیدین-3-گلیکوزاید) مشاهد شد. بیشینه و کمینه میزان فنل کل در مراحل مختلف به ترتیب 861/14 و 352/25 میلی‌گرم بر صدگرم وزن تر معادل اسید گالیک بودند. همچنین میزان فلاونوئید کل از 64/99 در مرحله اول تا 263/04 میلی‌گرم بر صدگرم وزن تر معادل کوئرستین در مرحله آخر رشد و نمو میوه متغیر بود. به طور کلی نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که محتوای فنل، فلاونوئید، آنتوسیانین کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی در مراحل پایانی رشد و نمو میوه افزایش پیدا می‌کنند.
    کلید واژگان
    آنتوسیانین کل
    ظرفیت آنتی‌اکسیدانی
    فنل کل
    رشد و نمو میوه
    مواد جامد محلول

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2024-08-22
    1403-06-01
    ناشر
    دانشگاه ارومیه
    Urmia University
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
    دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.

    شاپا
    2538-4376
    URI
    https://dx.doi.org/10.30466/rip.2022.54073.1223
    https://rip.urmia.ac.ir/article_121449.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1122474

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب