• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات در علوم زیستی ورزشی
    • دوره 6, شماره 20
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات در علوم زیستی ورزشی
    • دوره 6, شماره 20
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر کم‌آبی ناشی از فعالیت ورزشی بر خلق‌وخوی، اشتها و درک‌مزه

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    297.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف: تحقیق حاضر به منظور بررسی اثرات کم­آبی ناشی از فعالیت ورزشی بر خلق­وخوی، اشتها و درک­ مزه در مردان 25 تا 35 سال انجام گرفت. روش­ها: 18 آزمودنی­، در دو مرحله مورد ارزیابی قرار گرفتند. در مرحله اول، آزمودنی­ها با شدت 60 درصد حداکثر ضربان قلب و به­مدت 80 دقیقه با نوارگردان بدون نوشیدن آب به فعالیت پرداختند. در مرحله دوم، آزمودنی­ها کلیه مراحل آزمون را مجدداً تکرار کرده و برای این­که دچار کم­آبی نشوند، 250 میلی­لیتر آب را با فواصل زمانی 10 دقیقه نوشیدند. یافته­ها: در مقایسه پیش­آزمون و پس­آزمون گروه­ها، در شاخص­های اشتها، تنها در احساس میل به غذا در گروه کم­آبی با ورزش (004/0≥p) و در محلول­های درک مزه، تنها مزه شیرینی (039/0≥p) و تلخی (009/0≥p) با غلظت بالا در گروه ورزش تفاوت معنی­داری داشتند. در حالی­که، در مقایسه بین گروه­ها، در خرده مقیاس­های خلق­وخوی (001/0≥p) و تنها در مزه تلخی با غلظت بالا (041/0≥p)، بین گروه­ کم­آبی با ورزش و گروه ورزش تفاوت معنی­داری مشاهده شد. نتیجه­گیری: باتوجه به نتایج حاصل از تحقیق، به­نظر می­رسد که تمرینات ورزشی بر روی خلق­وخو و اشتها موثر نبوده و تنها بر روی درک مزه تأثیر دارد. لذا با توجه به آثار سوء کم­آبی بر بدن، استفاده از کم­آبی ناشی از ورزش برای کاهش اشتها و وزن برای ورزشکاران و مربیان توصیه نمی­گردد.
    کلید واژگان
    درک مزه
    سنجش میزان اشتها
    خلق‌وخوی
    حداکثر ضربان قلب

    شماره نشریه
    20
    تاریخ نشر
    2017-05-22
    1396-03-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

    شاپا
    2251-8789
    URI
    http://www.ssrjb.ir/article_670727.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/112210

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب