مرورعامل هایی بر روش های مکانیزه جداسازی کلاله از گل زعفران
(ندگان)پدیدآور
گندم زاده, دانیالسعیدی راد, محمد حسینسابقی, یگانه
نوع مدرک
Textمقاله علمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زعفران به عنوان یکی از محصولات مهم کشاورزی در ایران شناخته میشود، اما در سالهای اخیر تولید آن بهطور چشمگیری کاهش یافته و به 42/3 کیلوگرم در هکتار رسیده است. یکی از چرایی های این کاهش، زمانبر بودن مراحل برداشت و جداسازی کلالهها از گلهاست که برای فرآوری 2400 تا 2700 گل تقریباً 180 تا 204 دقیقه زمان نیاز دارد. انجام دستی مراحل کاشت، داشت، برداشت و فرآوری زعفران علاوه بر ارزشمند کردن محصول، نگرانیهایی درباره آلودگیهای میکروبی و قارچی به همراه دارد. در این مطالعه، روشهای مختلف جداسازی کلاله زعفران به سه مرحله ردیف نمودن گل، برش اجزای گل و جداسازی کلاله طبقهبندی شدهاند. بررسی دستگاههای مختلف نشان داده است که ترکیبی از تکنیکهای پردازش تصویر، حسگرهای نوری، سیستمهای مکانیکی با طراحی بهینه و استفاده از جریان هوا بهترین روش برای دستیابی به دقت و کیفیت بالا در جداسازی کلالهها است. در این مقاله پیشنهاداتی نیز برای بهبود مکانیزاسیون این فرآیندها ارائه شده است.
کلید واژگان
برداشتپردازش تصویر
جداسازی
زعفران؛ کیفیت
مکانیزاسیون
فرآوری، صنایع غذایی و بیوشیمی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2024-09-221403-07-01
ناشر
دانشگاه تربت حیدریهUniversity Of Torbat Heydarieh
سازمان پدید آورنده
پسادکتری، بخش فنی و مهندسی موسسه تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان خراسان رضوی و استادیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه ملی مهارت، تهران، ایرانعضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
دانشجوی دکتری، علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
شاپا
2383-15292383-2142



