| dc.contributor.author | اکبری, پریا | fa_IR |
| dc.contributor.author | میروزهی, جمیله | fa_IR |
| dc.contributor.author | میروزهی, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | آرامون, امیر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-20T20:25:10Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-10T20:25:10Z | |
| dc.date.available | 1403-12-20T20:25:10Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-10T20:25:10Z | |
| dc.date.issued | 2024-11-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1403-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2024-07-11 | en_US |
| dc.date.submitted | 1403-04-21 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اکبری, پریا, میروزهی, جمیله, میروزهی, زهرا, آرامون, امیر. (1403). بررسی عملکرد رشد و آنزیمهای گوارشی در میگوی پاسفید غربی (<i>Litopenaeusvannmei</i>) تغذیهشده با عصاره ترکیبی ماکروجلبکهای قهوهای و پروبیوتیک تکسل (<i>Bacillus subtilis</i> IS0). مجله علوم آبزی پروری, 12(2), 54-67. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-5351 | |
| dc.identifier.uri | http://www.aquaculturesciences.ir/article_210473.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1119672 | |
| dc.description.abstract | مطالعه اثرات عصاره ماکروجلبک و پروبیوتیکهای گونه باسیلوس در میگوی پاسفیدغربی برای بهبود شیوههای آبزیپروری، بهبود سلامت و رشد میگو، مدیریت مؤثر بیماریها و ارتقای پایداری در صنعت حیاتی است. بنابراین در این تحقیق به بررسی اثر توأم عصاره ترکیبی ماکروجلبکهای قهوهای (Padina astraulis، Sargassum ilicifolium و Stoechospermum marginatum) و پروبیوتیک تکسل (Bacillussubtilis IS0) بر عملکرد رشد و فعالیت آنزیمهای گوارشی میگوی پاسفید غربی پرداخته شده است. در این مطالعه، 2400 پست لاروها با میانگین وزنی 1/02±28/9میلیگرم بهطور تصادفی با تراکم 100 قطعه در هر واحد آزمایش توزیع شدند. هشت تیمار شامل: گروه شاهد از جیره غذایی فاقد عصاره ترکیبی ماکروجلبک (MPE) و پروبیوتیک تکسل (P) و بقیه گروهها بهترتیب از جیره غذایی حاوی 15 گرم بر کیلوگرم غذا عصاره ترکیبی ماکروجلبکها (MPE)، 1 گرم 100 گرم غذا پروبیوتیک تکسل (1P)، 2 گرم 100 گرم غذا پروبیوتیک تکسل (2P)، 3 گرم 100 گرم غذا پروبیوتیک تکسل (3P)، عصاره ترکیبی ماکروجلبکها با غلظت 1گرم بر 100 گرم غذا پروبیوتیک تکسل (1P+MPE)، عصاره ترکیبی ماکروجلبکها با غلظت 2 گرم بر 100 گرم غذا پروبیوتیک تکسل (2P+MPE) و تیمار حاوی عصاره ترکیبی ماکروجلبکها با غلظت 3 گرم بر 100 گرم غذا پروبیوتیک (3P+MPE) بهمدت60 روز تغذیه شدند. از کیتها و دستگاه اسپکتروفتومتر برای سنجش فعالیت آنزیمهای گوارشی استفاده شد. نتایج نشان داد که بیشترین میزان ضریب رشد ویژه، وزن نهایی، وزن بهدست آمده در گروههای تغذیهشده با 2P+MPE و 3P+MPE مشاهده شد که اختلاف معنیداری را با گروه شاهد و بقیه گروههای مورد آزمایش نشان داد (0/05>P). کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در گروههای تغذیهشده با 2P+MPE و 3P+MPE مشاهده شد. میزان بقاء در بین گروههای مورد آزمایش تفاوت معنیداری را بایکدیگر نشان نداد (0/05<P). بیشترین میزان فعالیت آنزیمهای لیپاز (0/11±8/33 واحد بر میلیگرم پروتئین)، آمیلاز (15/27±543/33 واحد بر میلیگرم پروتئین) و پروتئاز (10/21±488/66 واحد بر میلیگرم پروتئین) در گروه تغذیهشده با 2P+MPE مشاهده شد (0/05>P). بهطورکلی میتوان نتیجه گرفت که استفاده توأم عصاره ترکیبی ماکروجلبکهای قهوهای (P. astraulis، S. ilicifolium و S.marginatum) با غلظتهای 2 گرم بر 100 گرم غذا، باعث بهبود عملکرد رشد و فعالیت آنزیمهای گوارشی در میگوی پا سفید میشود. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن آبزی پروری ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم آبزی پروری | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Aquaculture Sciences | en_US |
| dc.subject | عصاره پرمیکس ماکروجلبکها | fa_IR |
| dc.subject | پروبیوتیک تکسل | fa_IR |
| dc.subject | میگوی وانامی | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد رشد | fa_IR |
| dc.subject | آنزیمهای گوارشی | fa_IR |
| dc.title | بررسی عملکرد رشد و آنزیمهای گوارشی در میگوی پاسفید غربی (<i>Litopenaeusvannmei</i>) تغذیهشده با عصاره ترکیبی ماکروجلبکهای قهوهای و پروبیوتیک تکسل (<i>Bacillus subtilis</i> IS0) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات شیلات آبهای دور چابهار، چابهار، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 12 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 54 | |
| dc.citation.epage | 67 | |