• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم آبزی پروری
    • دوره 12, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم آبزی پروری
    • دوره 12, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی عملکرد رشد و آنزیم‌های گوارشی در میگوی پاسفید غربی (<i>Litopenaeusvannmei</i>) تغذیه‌شده با عصاره ترکیبی ماکروجلبک‌های قهوه‌ای و پروبیوتیک تک‌سل (<i>Bacillus subtilis</i> IS0)

    (ندگان)پدیدآور
    اکبری, پریامیروزهی, جمیلهمیروزهی, زهراآرامون, امیر
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مطالعه اثرات عصاره ماکروجلبک و پروبیوتیک‌های گونه باسیلوس در میگوی پاسفیدغربی برای بهبود شیوه‌های آبزی‌پروری، بهبود سلامت و رشد میگو، مدیریت مؤثر بیماری‌ها و ارتقای پایداری در صنعت حیاتی است. بنابراین در این تحقیق به بررسی اثر توأم عصاره ترکیبی ماکروجلبک‌های قهوه‌ای (Padina astraulis،  Sargassum ilicifolium و Stoechospermum marginatum) و پروبیوتیک تک‌سل (Bacillussubtilis IS0) بر عملکرد رشد و فعالیت‌‌ آنزیم‌های گوارشی میگوی پاسفید غربی پرداخته شده است. در این مطالعه، 2400 پست لاروها با میانگین وزنی 1/02±28/9میلی‌گرم به‌طور تصادفی با تراکم 100 قطعه در هر واحد آزمایش توزیع شدند. هشت تیمار شامل: گروه شاهد از جیره غذایی فاقد عصاره ترکیبی ماکروجلبک (MPE) و پروبیوتیک تک‌سل (P) و بقیه گروه‌ها به‌ترتیب از جیره غذایی حاوی 15 گرم بر کیلوگرم غذا عصاره ترکیبی ماکروجلبک‌ها (MPE)، 1 گرم 100 گرم غذا پروبیوتیک تک‌سل (1P)، 2 گرم 100 گرم غذا پروبیوتیک تک‌سل (2P)، 3 گرم 100 گرم غذا پروبیوتیک تک‌سل (3P)، عصاره ترکیبی ماکروجلبک‌ها با غلظت 1گرم بر 100 گرم غذا پروبیوتیک تک‌سل (1P+MPE)، عصاره ترکیبی ماکروجلبک‌ها با غلظت 2 گرم بر 100 گرم غذا پروبیوتیک تک‌سل (2P+MPE) و تیمار حاوی عصاره ترکیبی ماکروجلبک‌ها با غلظت 3 گرم بر 100 گرم غذا پروبیوتیک (3P+MPE) به‌مدت60 روز تغذیه شدند. از کیت‌ها و دستگاه اسپکتروفتومتر برای سنجش فعالیت آنزیم‌های گوارشی استفاده شد. نتایج نشان داد که بیشترین میزان ضریب رشد ویژه، وزن نهایی، وزن به‌دست آمده در گروه‌های تغذیه‌شده با 2P+MPE و 3P+MPE مشاهده شد که اختلاف معنی‌داری را با گروه شاهد و بقیه گروه‌های مورد آزمایش نشان داد (0/05>P). کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در گروه‌‌های تغذیه‌شده با 2P+MPE و 3P+MPE مشاهده شد. میزان بقاء در بین گروه‌های مورد آزمایش تفاوت معنی‌داری را بایکدیگر نشان نداد (0/05P). کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در گروه‌‌های تغذیه‌شده با 2P+MPE و 3P+MPE مشاهده شد. میزان بقاء در بین گروه‌های مورد آزمایش تفاوت معنی‌داری را بایکدیگر نشان نداد (0/05P). به‌طورکلی می‌توان نتیجه گرفت که استفاده توأم عصاره ترکیبی ماکروجلبک‌های قهوه‌ای (P. astraulis، S. ilicifolium و S.marginatum) با غلظت‌های 2 گرم بر 100 گرم غذا، باعث بهبود عملکرد رشد و فعالیت آنزیم‌های گوارشی در میگوی پا سفید می‌شود.
    کلید واژگان
    عصاره پرمیکس ماکروجلبک‌ها
    پروبیوتیک تک‌سل
    میگوی وانامی
    عملکرد رشد
    آنزیم‌های گوارشی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2024-11-21
    1403-09-01
    ناشر
    انجمن آبزی پروری ایران
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران.
    گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران.
    گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران.
    سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات شیلات آبهای دور چابهار، چابهار، ایران.

    شاپا
    2322-5351
    URI
    http://www.aquaculturesciences.ir/article_210473.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1119672

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب