بررسی عملکرد رشد و آنزیمهای گوارشی در میگوی پاسفید غربی (<i>Litopenaeusvannmei</i>) تغذیهشده با عصاره ترکیبی ماکروجلبکهای قهوهای و پروبیوتیک تکسل (<i>Bacillus subtilis</i> IS0)
(ندگان)پدیدآور
اکبری, پریامیروزهی, جمیلهمیروزهی, زهراآرامون, امیر
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مطالعه اثرات عصاره ماکروجلبک و پروبیوتیکهای گونه باسیلوس در میگوی پاسفیدغربی برای بهبود شیوههای آبزیپروری، بهبود سلامت و رشد میگو، مدیریت مؤثر بیماریها و ارتقای پایداری در صنعت حیاتی است. بنابراین در این تحقیق به بررسی اثر توأم عصاره ترکیبی ماکروجلبکهای قهوهای (Padina astraulis، Sargassum ilicifolium و Stoechospermum marginatum) و پروبیوتیک تکسل (Bacillussubtilis IS0) بر عملکرد رشد و فعالیت آنزیمهای گوارشی میگوی پاسفید غربی پرداخته شده است. در این مطالعه، 2400 پست لاروها با میانگین وزنی 1/02±28/9میلیگرم بهطور تصادفی با تراکم 100 قطعه در هر واحد آزمایش توزیع شدند. هشت تیمار شامل: گروه شاهد از جیره غذایی فاقد عصاره ترکیبی ماکروجلبک (MPE) و پروبیوتیک تکسل (P) و بقیه گروهها بهترتیب از جیره غذایی حاوی 15 گرم بر کیلوگرم غذا عصاره ترکیبی ماکروجلبکها (MPE)، 1 گرم 100 گرم غذا پروبیوتیک تکسل (1P)، 2 گرم 100 گرم غذا پروبیوتیک تکسل (2P)، 3 گرم 100 گرم غذا پروبیوتیک تکسل (3P)، عصاره ترکیبی ماکروجلبکها با غلظت 1گرم بر 100 گرم غذا پروبیوتیک تکسل (1P+MPE)، عصاره ترکیبی ماکروجلبکها با غلظت 2 گرم بر 100 گرم غذا پروبیوتیک تکسل (2P+MPE) و تیمار حاوی عصاره ترکیبی ماکروجلبکها با غلظت 3 گرم بر 100 گرم غذا پروبیوتیک (3P+MPE) بهمدت60 روز تغذیه شدند. از کیتها و دستگاه اسپکتروفتومتر برای سنجش فعالیت آنزیمهای گوارشی استفاده شد. نتایج نشان داد که بیشترین میزان ضریب رشد ویژه، وزن نهایی، وزن بهدست آمده در گروههای تغذیهشده با 2P+MPE و 3P+MPE مشاهده شد که اختلاف معنیداری را با گروه شاهد و بقیه گروههای مورد آزمایش نشان داد (0/05>P). کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در گروههای تغذیهشده با 2P+MPE و 3P+MPE مشاهده شد. میزان بقاء در بین گروههای مورد آزمایش تفاوت معنیداری را بایکدیگر نشان نداد (0/05P). کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در گروههای تغذیهشده با 2P+MPE و 3P+MPE مشاهده شد. میزان بقاء در بین گروههای مورد آزمایش تفاوت معنیداری را بایکدیگر نشان نداد (0/05P). بهطورکلی میتوان نتیجه گرفت که استفاده توأم عصاره ترکیبی ماکروجلبکهای قهوهای (P. astraulis، S. ilicifolium و S.marginatum) با غلظتهای 2 گرم بر 100 گرم غذا، باعث بهبود عملکرد رشد و فعالیت آنزیمهای گوارشی در میگوی پا سفید میشود.
کلید واژگان
عصاره پرمیکس ماکروجلبکهاپروبیوتیک تکسل
میگوی وانامی
عملکرد رشد
آنزیمهای گوارشی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2024-11-211403-09-01
ناشر
انجمن آبزی پروری ایرانسازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران.گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران.
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران.
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات شیلات آبهای دور چابهار، چابهار، ایران.



