• ورود به سامانه
      مشاهده مورد 
      •   صفحهٔ اصلی
      • نشریات فارسی
      • دانش کشاورزی وتولید پایدار
      • دوره 30, شماره 1
      • مشاهده مورد
      •   صفحهٔ اصلی
      • نشریات فارسی
      • دانش کشاورزی وتولید پایدار
      • دوره 30, شماره 1
      • مشاهده مورد
      JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

      پهنه‌بندی اراضی مستعد کشاورزی با استفاده از ترکیب روش تحلیل سلسه‌مراتبی در مناطق شمالی شهرستان خلخال ( مطالعه موردی: حوضه آبخیز میکائیل آباد)

      (ندگان)پدیدآور
      نظری ویند, فاطمهکوهستانی, حسینظریفیان, شاپورکاظمیه, فاطمه
      Thumbnail
      دریافت مدرک مشاهده
      FullText
      اندازه فایل: 
      843.5کیلوبایت
      نوع فايل (MIME): 
      PDF
      نوع مدرک
      Text
      مقاله پژوهشی
      زبان مدرک
      فارسی
      نمایش کامل رکورد
      چکیده
      بهره­برداری مستمر از منابع طبیعی تجدیدشونده، متضمن شناسایی توان اکولوژیک سرزمین در هر محیطی است و این شناسایی با به‌کارگیری بهینه و برنامه‌ریزی‌شده امکان بهره­برداری صحیح از منابع را فراهم و از تخریب محیط جلوگیری می‌کند. این تحقیق با هدف شناسایی مناطق مستعد کشاورزی حوضه میکائیل‌آباد شهرستان خلخال در استان اردبیل با روش تحلیل سلسله مراتبی- فازی انجام شد. ارزیابی توان منطقه با استفاده از 13 معیار بارش، تراکم پوشش، میزان تولیدگیاهی، شیب، عمق خاک، بافت خاک، کاربری فعلی زمین، نفوذپذیری خاک، تیپ پوشش، گروه هیدرولوژیک خاک، زمین‌شناسی، فاصله از منابع آب سطحی و فرسایش خاک و با استفاده از قابلیت­های نرم­افزار Arc GIS 10 انجام شد. در ارزیابی چند معیاره برای تعیین وزن هر معیار از روش تحلیل سلسله مراتبی و از توابع فازی‌سازی استفاده شد و در محیط نرم‌افزار Arc GIS10  با استفاده از عملگر ترکیب خطی وزنی کلیه­ی لایه­های اطلاعاتی با همدیگر تلفیق شدند و نقشه­ی رستری توان کشاورزی تهیه شد. بعد از تهیه نقشه پتانسیل نهایی با روش شکست طبیعی در چهار کلاس طبقه‌بندی شد. کلاس­های یک تا دو به فعالیت کشاورزی (حدود 65%  منطقه) و کلاس طبقه سه و چهار (35% منطقه) به فعالیت غیر کشاورزی تقسیم‌بندی شد. نتایج انطباق کاربری فعلی اراضی با نقشه پتانسیل نیز نشان داد که در8/61 درصد از منطقه کاربری فعلی اراضی با نقشه پتانسیل انطباق دارد. پیشنهاد می‌گردد که  در اختصاص کاربری‌ها و فعالیت‌های کشاورزی به نقشه طبقات پتانسیل که بر اساس ارزیابی توان اکولوژیکی منطقه مورد مطالعه می‌باشد توجه گردد.  در این راستا بهتر است که در مناطق با توان طبقه یک فعالیت کشاورزی به صورت زراعت آبی و باغداری و در مناطق با توان طبقه دو زراعت دیم انجام گیرد و در مناطق طبقه سه و چهار هیچ‌گونه فعالیت کشاورزی صورت نگیرد.
      کلید واژگان
      پهنه بندی
      قابلیت اراضی
      روش ترکیب خطی وزن‌دار
      سامانه اطلاعات جغرافیایی
      AHP FUZZY

      شماره نشریه
      1
      تاریخ نشر
      2020-03-20
      1399-01-01
      ناشر
      دانشگاه تبریز
      University of Tabriz
      سازمان پدید آورنده
      گروه ترویج و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
      گروه ترویج و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
      گروه ترویج و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
      گروه ترویج و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

      شاپا
      2476-4310
      2476-4329
      URI
      https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_10421.html
      https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111480

      مرور

      همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

      حساب من

      ورود به سامانهثبت نام

      تازه ترین ها

      تازه ترین مدارک
      © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
      تماس با ما | ارسال بازخورد
      قدرت یافته توسطسیناوب