| dc.contributor.author | وفایی رستمی, صدیقه | fa_IR | 
| dc.contributor.author | عباسی, رحمت | fa_IR | 
| dc.contributor.author | پیردشتی, همت اله | fa_IR | 
| dc.contributor.author | قاجار سپانلو, مهدی | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T21:29:21Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T21:29:21Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-08T21:29:21Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-29T21:29:21Z |  | 
| dc.date.issued | 2019-12-22 | en_US | 
| dc.date.issued | 1398-10-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2019-03-02 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1397-12-11 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | وفایی رستمی, صدیقه, عباسی, رحمت, پیردشتی, همت اله, قاجار سپانلو, مهدی. (1398). تأثیر قارچهای Piriformospora indica و Trichoderma harzianum بر صفات مورفولوژیک و عملکرد اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita) در سطوح مختلف فسفر و آبیاری. دانش کشاورزی وتولید پایدار, 29(4), 37-50. | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2476-4310 |  | 
| dc.identifier.issn | 2476-4329 |  | 
| dc.identifier.uri | https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_9768.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111449 |  | 
| dc.description.abstract | به منظور بررسی تأثیر قارچهای (Pi) <em>Piriformospora indica</em> و (Th) <em>Trichoderma harzianum</em>برصفات مورفولوژیک و عملکرد اسانس نعناع فلفلی در سطوح مختلف کود فسفر و آبیاری، آزمایشی به صورت اسپلیت فاکتوریل در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سال 97-1396 اجرا گردید. تیمارهای آبیاری 40 و 80 میلیمتر تبخیر از تشتک تبخیر در کرتهای اصلی و ترکیبات دو فاکتور کود شیمیایی فسفر (صفر، 50 و 100 درصد نیاز گیاه بر اساس آنالیز خاک) و کاربرد قارچ بصورت عدم کاربرد، کاربرد Pi، کاربرد قارچ Ti و کاربرد توأم دو قارچ در کرتهای فرعی قرار گرفتند. نتایج آنالیز واریانس نشان داد که تمامی اثرات ساده فاکتورها بر صفات بررسی شده بجز آبیاری بر طول ریشه و کود فسفر و قارچ بر درصد اسانس معنیدار گردید. همچنین اثرات متقابل آبیاری و کود تنها بر طول ریشه و سایر اثرات متقابل تنها بر ارتفاع بوته معنیداری بودند. مقایسات میانگین نیز نشان داد که بیشترین میزان وزن خشک در سطوح آبیاری، کود فسفر و مصرف قارچ، بترتیب در تیمارهای آبیاری 40 میلیمتر تبخیر، مصرف 100 کیلوگرم در هکتار کود فسفر و مصرف توأم دو قارچ بترتیب 1867، 1980 و 1824 کیلوگرم در هکتار بدست آمد. میزان درصد اسانس در آبیاری 80 میلیمتر تبخیر برابر 13/2% بود که 33% افزایش نسبت به تیمار 40 میلیمتر تبخیر نشان داد. همچنین بیشترین میزان عملکرد اسانس در تیمارهای آبیاری 80 میلیمتر تبخیر، مصرف 100 کیلوگرم در هکتار کود فسفر و مصرف توأم دو قارچ بترتیب 1/34، 1/37 و 2/34 گرم در متر مربع بدست آمد. میزان افزایش عملکرد اسانس در هر یک از سطوح اشاره شده نسبت به تیمار شاهد مربوطه، بترتیب برابر 14، 33 و 16% بود. کود فسفر و مصرف منفرد یا توأم قارچ باعث کاهش اثرات منفی تنش خشکی روی ارتفاع بوته نعناع فلفلی شد.<br />  <br /> | fa_IR | 
| dc.format.extent | 491 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR | 
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US | 
| dc.relation.ispartof | دانش کشاورزی وتولید پایدار | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | JOURNAL  OF AGRICULTURAL SCIENCE AND SUSTAINABLE PRODUCTION | en_US | 
| dc.subject | آبیاری | fa_IR | 
| dc.subject | تریکودرما | fa_IR | 
| dc.subject | کود | fa_IR | 
| dc.subject | عملکرد اسانس | fa_IR | 
| dc.subject | نعناع فلفلی | fa_IR | 
| dc.title | تأثیر قارچهای Piriformospora indica و Trichoderma harzianum بر صفات مورفولوژیک و عملکرد اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita) در سطوح مختلف فسفر و آبیاری | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه زراعت (فیزیولوژی گیاهان زراعی)، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه زراعت، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه علوم خاک دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 29 |  | 
| dc.citation.issue | 4 |  | 
| dc.citation.spage | 37 |  | 
| dc.citation.epage | 50 |  |