نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعزتی کنده, حسینfa_IR
dc.contributor.authorبلندنظر, صاحبعلیfa_IR
dc.contributor.authorساریخانی, محمدرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T21:29:08Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T21:29:08Z
dc.date.available1399-07-08T21:29:08Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T21:29:08Z
dc.date.issued2018-12-22en_US
dc.date.issued1397-10-01fa_IR
dc.date.submitted2018-02-18en_US
dc.date.submitted1396-11-29fa_IR
dc.identifier.citationعزتی کنده, حسین, بلندنظر, صاحبعلی, ساریخانی, محمدرضا. (1397). تاثیر باکتریهای محرک رشد گیاه و قارچ میکوریز بر رشد، عملکرد و صفات کیفی پیاز خوراکی توده هوراند. دانش کشاورزی وتولید پایدار, 28(4), 41-57.fa_IR
dc.identifier.issn2476-4310
dc.identifier.issn2476-4329
dc.identifier.urihttps://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_8353.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111373
dc.description.abstract<strong>چکیده</strong> <strong>         </strong>باکتری­های محرک رشد گیاه و قارچ های میکوریز نقش مهمی در تامین نیاز گیاهان به عناصر غذایی دارند. این ریزموجودات در اطراف ریشه گیاه مستقر شده و در تامین و جذب عناصر غذایی نقش دارند. به منظور بررسی اثر کارایی باکتری های محرک رشد گیاهان و قارچ های میکوریز آربوسکولار بر رشد، عملکرد و صفات کیفی پیاز خوراکی توده هوراند آزمایشی مزرعه ای به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با 8 تیمار و 3 تکرار در مزرعه به اجرا در آمد. در این آزمایش پیاز خوراکی توده هوراند با باکتری­های <em> Azospirillum</em> <em>AC46I</em> و<em>Pseudomonas fluorescens Chao</em>  ویک گونه قارچ میکوریز آربوسکولا<strong><em>ر</em></strong><em>Glomus intraradices </em><em> </em>تلقیح و کاشته شد. اثر تیمار بر TSS و غلظت پتاسیم، معنی دار نبود. ولی تعداد برگ، وزن تر پیاز، وزن خشک پیاز، قطر گردن سوخ، شاخص برداشت، درصد ماده خشک، عملکرد، غلظت فسفر، نسبت پیازدهی و محتوای کلروفیل در سطح احتمال1 درصد و وزن خشک اندام هوایی، قطر سوخ، در سطح احتمال 5درصد تحت تاثیر تیمار باکتری های محرک رشد گیاه و قارچ میکوریز معنی دار بود. پیازهای تلقیح شده با 3 تیمارباکتریهای محرک رشد و قارچ میکوریز از درصد ماده خشک (24/16-10%) وغلظت فسفر(57/53%) بالاتری برخوردار بوده و همچنین بیشترین عملکرد در مترمربع(33/10) در اثر تیمارتلفیقی باکتریها و قارچ بدست آمد. بطورکلی تیمار تلفیقی قارچ های میکوریز به همراه باکتری های محرک رشد گیاه (PGPR) نتایج بهتری را نسبت به تیمارشاهد و تیمارهای انفرادی باکتری ها و قارچ در بهبود صفات کمی و کیفی پیاز خوراکی توده هوراند داشت.fa_IR
dc.format.extent693
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تبریزfa_IR
dc.publisherUniversity of Tabrizen_US
dc.relation.ispartofدانش کشاورزی وتولید پایدارfa_IR
dc.relation.ispartofJOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND SUSTAINABLE PRODUCTIONen_US
dc.subjectپیاز خوراکیfa_IR
dc.subjectباکتری های ریزوسفریfa_IR
dc.subjectقارچ میکوریزآربوسکولارfa_IR
dc.subjectصفات رشدfa_IR
dc.subjectعناصرغذاییfa_IR
dc.titleتاثیر باکتریهای محرک رشد گیاه و قارچ میکوریز بر رشد، عملکرد و صفات کیفی پیاز خوراکی توده هوراندfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentعلوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریزfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue4
dc.citation.spage41
dc.citation.epage57


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد