| dc.contributor.author | عزتی کنده, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | بلندنظر, صاحبعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | ساریخانی, محمدرضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T21:29:08Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T21:29:08Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T21:29:08Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T21:29:08Z | |
| dc.date.issued | 2018-12-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-10-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-02-18 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-11-29 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | عزتی کنده, حسین, بلندنظر, صاحبعلی, ساریخانی, محمدرضا. (1397). تاثیر باکتریهای محرک رشد گیاه و قارچ میکوریز بر رشد، عملکرد و صفات کیفی پیاز خوراکی توده هوراند. دانش کشاورزی وتولید پایدار, 28(4), 41-57. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2476-4310 | |
| dc.identifier.issn | 2476-4329 | |
| dc.identifier.uri | https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_8353.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111373 | |
| dc.description.abstract | <strong>چکیده</strong>
<strong> </strong>باکتریهای محرک رشد گیاه و قارچ های میکوریز نقش مهمی در تامین نیاز گیاهان به عناصر غذایی دارند. این ریزموجودات در اطراف ریشه گیاه مستقر شده و در تامین و جذب عناصر غذایی نقش دارند. به منظور بررسی اثر کارایی باکتری های محرک رشد گیاهان و قارچ های میکوریز آربوسکولار بر رشد، عملکرد و صفات کیفی پیاز خوراکی توده هوراند آزمایشی مزرعه ای به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با 8 تیمار و 3 تکرار در مزرعه به اجرا در آمد. در این آزمایش پیاز خوراکی توده هوراند با باکتریهای <em> Azospirillum</em> <em>AC46I</em> و<em>Pseudomonas fluorescens Chao</em> ویک گونه قارچ میکوریز آربوسکولا<strong><em>ر</em></strong><em>Glomus intraradices </em><em> </em>تلقیح و کاشته شد. اثر تیمار بر TSS و غلظت پتاسیم، معنی دار نبود. ولی تعداد برگ، وزن تر پیاز، وزن خشک پیاز، قطر گردن سوخ، شاخص برداشت، درصد ماده خشک، عملکرد، غلظت فسفر، نسبت پیازدهی و محتوای کلروفیل در سطح احتمال1 درصد و وزن خشک اندام هوایی، قطر سوخ، در سطح احتمال 5درصد تحت تاثیر تیمار باکتری های محرک رشد گیاه و قارچ میکوریز معنی دار بود. پیازهای تلقیح شده با 3 تیمارباکتریهای محرک رشد و قارچ میکوریز از درصد ماده خشک (24/16-10%) وغلظت فسفر(57/53%) بالاتری برخوردار بوده و همچنین بیشترین عملکرد در مترمربع(33/10) در اثر تیمارتلفیقی باکتریها و قارچ بدست آمد. بطورکلی تیمار تلفیقی قارچ های میکوریز به همراه باکتری های محرک رشد گیاه (PGPR) نتایج بهتری را نسبت به تیمارشاهد و تیمارهای انفرادی باکتری ها و قارچ در بهبود صفات کمی و کیفی پیاز خوراکی توده هوراند داشت. | fa_IR |
| dc.format.extent | 693 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US |
| dc.relation.ispartof | دانش کشاورزی وتولید پایدار | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND SUSTAINABLE PRODUCTION | en_US |
| dc.subject | پیاز خوراکی | fa_IR |
| dc.subject | باکتری های ریزوسفری | fa_IR |
| dc.subject | قارچ میکوریزآربوسکولار | fa_IR |
| dc.subject | صفات رشد | fa_IR |
| dc.subject | عناصرغذایی | fa_IR |
| dc.title | تاثیر باکتریهای محرک رشد گیاه و قارچ میکوریز بر رشد، عملکرد و صفات کیفی پیاز خوراکی توده هوراند | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 41 | |
| dc.citation.epage | 57 | |