• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 28, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 28, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر باکتریهای محرک رشد گیاه و قارچ میکوریز بر رشد، عملکرد و صفات کیفی پیاز خوراکی توده هوراند

    (ندگان)پدیدآور
    عزتی کنده, حسینبلندنظر, صاحبعلیساریخانی, محمدرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    693.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده          باکتری­های محرک رشد گیاه و قارچ های میکوریز نقش مهمی در تامین نیاز گیاهان به عناصر غذایی دارند. این ریزموجودات در اطراف ریشه گیاه مستقر شده و در تامین و جذب عناصر غذایی نقش دارند. به منظور بررسی اثر کارایی باکتری های محرک رشد گیاهان و قارچ های میکوریز آربوسکولار بر رشد، عملکرد و صفات کیفی پیاز خوراکی توده هوراند آزمایشی مزرعه ای به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با 8 تیمار و 3 تکرار در مزرعه به اجرا در آمد. در این آزمایش پیاز خوراکی توده هوراند با باکتری­های  Azospirillum AC46I وPseudomonas fluorescens Chao  ویک گونه قارچ میکوریز آربوسکولارGlomus intraradices  تلقیح و کاشته شد. اثر تیمار بر TSS و غلظت پتاسیم، معنی دار نبود. ولی تعداد برگ، وزن تر پیاز، وزن خشک پیاز، قطر گردن سوخ، شاخص برداشت، درصد ماده خشک، عملکرد، غلظت فسفر، نسبت پیازدهی و محتوای کلروفیل در سطح احتمال1 درصد و وزن خشک اندام هوایی، قطر سوخ، در سطح احتمال 5درصد تحت تاثیر تیمار باکتری های محرک رشد گیاه و قارچ میکوریز معنی دار بود. پیازهای تلقیح شده با 3 تیمارباکتریهای محرک رشد و قارچ میکوریز از درصد ماده خشک (24/16-10%) وغلظت فسفر(57/53%) بالاتری برخوردار بوده و همچنین بیشترین عملکرد در مترمربع(33/10) در اثر تیمارتلفیقی باکتریها و قارچ بدست آمد. بطورکلی تیمار تلفیقی قارچ های میکوریز به همراه باکتری های محرک رشد گیاه (PGPR) نتایج بهتری را نسبت به تیمارشاهد و تیمارهای انفرادی باکتری ها و قارچ در بهبود صفات کمی و کیفی پیاز خوراکی توده هوراند داشت.
    کلید واژگان
    پیاز خوراکی
    باکتری های ریزوسفری
    قارچ میکوریزآربوسکولار
    صفات رشد
    عناصرغذایی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2018-12-22
    1397-10-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
    گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
    گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

    شاپا
    2476-4310
    2476-4329
    URI
    https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_8353.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111373

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب