• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 27, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 27, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر تیمارهای کودی و رژیم‌های آبیاری بر عملکرد و ترکیبات موسیلاژ دانة بالنگوی شهری

    (ندگان)پدیدآور
    قاسمیان, وحیدشفق, جلیلپیرزاد, علیرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    502.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به­منظور تعدیل اثر تنش آبی بر درصد، عملکرد و ترکیبات موسیلاژ دانه گیاه دارویی بالنگو­ی شهری تحت رژیم­های متفاوت آبیاری، یک آزمایش اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی هنرستان کشاورزی شهید بهشتی ارومیه در سال 1394 اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل رژیم آبیاری (پس از 40، 80، 120 و 160 میلی­متر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A ) در کرت­های اصلی و استفاده از تیمارهای کودی (قارچ­های Glomus intraradices، Glomus verruciform ، زئولیت، محلول­پاشی روی، محلول­پاشی سالیسیلیک اسید ، باکتری­های حل کننده فسفات و شاهد) به عنوان کرت­های فرعی بودند. نتایج  نشان داد که بین سطوح آبیاری از نظر درصد، عملکرد و شاخص برداشت موسیلاژ اختلاف معنی­دار وجود دارد. آبیاری پس از 80 میلی­متر تبخیر از تشتک کلاس A بیشترین درصد (36/16 درصد) و عملکرد  (03/142 کیلوگرم در هکتار) موسیلاژ را به خود اختصاص داد. همچنین بیشترین عملکرد دانه (03/886 کیلوگرم در هکتار) ، درصد موسیلاژ (69/15 درصد ) ، عملکرد موسیلاژ (35/138 کیلوگرم در هکتار) و عملکرد بیولوژیکی (2815 کیلوگرم در هکتار) با استفاده از فسفاته بارور2  بدست آمد. تجزیه ترکیبات قندهای موسیلاژبالنگوی شهری نشان داد که بیشترین مقدار قندها شامل گلوکز، گالاکتوز، ارونیک اسید، گالاکتورونیک اسید، گلوکورونیک اسید، زایلوز، فروکتوز و ریبوز می باشد. بنابراین استفاده از کود بیولوژیکی فسفاته بارور-2 و یا محلول­پاشی سالیسیلیک اسید برای تیمار آبیاری پس از 80 میلی­متر تبخیر بدلیل مقدار متعادل آب مصرفی، و حداکثر عملکرد دانه و بیولوژیکی، درصد، عملکرد و شاخص برداشت موسیلاژ توصیه می­شود.
    کلید واژگان
    آبیاری
    باکتری­های حل کننده فسفات
    بالنگو
    موسیلاژ
    میکوریزا

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2017-09-23
    1396-07-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
    گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
    گروه زراعت دانشگاه ارومیه

    شاپا
    2476-4310
    2476-4329
    URI
    https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_6631.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111284

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب