• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 27, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 27, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی برخی صفات رشدی و ویژگی‌های کمی اسانس ریحان (.Ocimum basilicum L) در شرایط تنش شوری و کاربرد اسید هیومیک

    (ندگان)پدیدآور
    گوهری, غلامرضارسولی, فرزادزاهدی, سید مرتضی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    345.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    ریحانگیاهی یکساله، علفی و متعلق به خانواده نعناع و از معروفترین گیاهان دارویی می­باشد که کاربرد های فراوانی در صنایع غذایی، دارویی و عطرسازی دارد. به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف اسید هیومیک (صفر، 500 ، 1000 و2000 میلی­گرم بر لیتر) بر گیاه ریحان تحت تنش شوری با غلظت (صفر ، 25 و 50 میلی­مولار) در شرایط هیدروپونیک، آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی اجرا و برخی صفات رویشی همچون شاخص کلروفیل، ارتفاع بوته، تعداد برگ، وزن تر و خشک برگ و کل گیاه و نیز درصد محتوای اسانس و عملکرد اسانس اندازه گیری گردید. نتایج آزمایش حاضر نشان داد که اکثر صفات رشدی مورد مطالعه گیاهان تحت تنش شوری 25 و 50 میلی‌مولار کاهش معنی‌داری‌ نسبت به شاهد داشتند و محلول­پاشی اسید هیومیک با غلظت 500 میلی گرم بر لیتر در گیاهان تحت تنش اختلاف معنی‌داری با گیاهان شاهد  نشان نداد. بالاترین محتوای اسانس در  تیمار شوری 50 میلی مولار مشاهده گردید  و مقدار این صفت در گیاهان شاهد از بقیه تیمارها کمتر بود. به­طور کلی نتایج نشان داد که اعمال تنش شوری موجب کاهش معنی­دار اغلب صفات رشدی و نیز محتوای اسانس ریحان  شده و کاربرد اسید هیومیک با بهبود ویژگی های رشدی، اثرات منفی تنش شوری را کاهش می دهد. لذا چنین به نظر می رسد که در مناطقی که تنش شوری عامل محدود کننده کشت ریحان است، کاربرد اسید هیومیک را به کشاورزان توصیه کرد.
    کلید واژگان
    ریحان
    اسید هیومیک
    تنش شوری
    صفات رویشی
    اسانس

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-06-22
    1396-04-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه
    گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه
    گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه

    شاپا
    2476-4310
    2476-4329
    URI
    https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_6398.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111279

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب