تاثیر شدتهای مختلف مصرف نهاده بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام لوبیا
(ندگان)پدیدآور
شهقلی, حسناصغری پور, محمدرضاخمری, عیسیغیوری, عادلنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی شدتهای مختلف مصرف نهاده بر عملکرد و اجزای عملکرد رقمهای مختلف لوبیا، آزمایشی بهصورت کرتهای خردشده با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار در ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای کشور واقع در خمین اجرا شد. شدتهای مختلف مصرف نهاده؛ شامل اکولوژیک، تلفیقی، کمنهاده، متوسط نهاده و پرنهاده به عنوان کرتهای اصلی و رقمهای مختلف لوبیا شامل سفید رقم درسا، قرمز لاین امید بخش Ks-31169، چیتی رقم صدری به عنوان کرتهای فرعی بودند. شدتهای مختلف مصرف نهاده شامل دفعات عملیات خاکورزی و مقادیر مختلف کاربرد کود، سموم، بذر و آبیاری بود. نظام پرنهاده و اکولوژیک به ترتیب با 2 و 7 عملیات خاکورزی کمترین و بیشترین عملیات خاکورزی را داشتند. عناصر غذایی مورد نیاز گیاه در نظامهای کم، متوسط و پرنهاده با کاربرد کودهای شیمیایی، در نظام اکولوژیک با کاربرد کود دامی و در نظام تلفیقی با ترکیبی از کاربرد کود شیمیایی و دامی تامین شد. مبارزه با آفات و علفهای هرز در نظام پرنهاده تنها از طریق روشهای شیمیایی، در نظامهای تلفیقی، کم و متوسط نهاده ترکیبی از روشهای شیمیایی و فیزیکی و در روش اکولوژیک تنها از روش فیزیکی انجام شد. بیشترین قطر غلاف و دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت در تیمار نظام تولید تلفیقی با لوبیا چیتی و در صفت وزن صد دانه در تیمار نظام تولید پر نهاده با لوبیا چیتی مشاهده شد. تیمارهای نظام تولید تلفیقی با لوبیا چیتی در صفات عملکرد بیولوژیک (53 درصد) و شاخص برداشت (26 درصد) و تیمارنظام تولید تلفیقی با لوبیا سفید در صفت وزن صد دانه (53 درصد) نسبت به تیمار نظام کمنهاده با لوبیا سفید افزایش داشتند. نتایج این مطالعه نشان داد با تولید لوبیا در سیستمهای تلفیقی میتوان علاوه بر تولید محصول قابل قبول، در مصرف نهاده نیز صرفه جویی نمود.
 
کلید واژگان
حبوباتسیستمهای تلفیقی
عملیات خاکورزی
لوبیا سفید
نهادهها
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2016-12-211395-10-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
دکتری گروه زراعت، دانشگاه زابلگروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای کشور، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان مرکزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خمین، ایران
شاپا
2476-43102476-4329




