اثر نسبتهای مختلف کشت مخلوط روی عملکرد و اجزای عملکرد ذرت شیرین (Zea mays var. saccharata) و بادمجان (.Solanum melongena L)
(ندگان)پدیدآور
اسدی, قربانعلیقربانی, رضابیچرانلو, بهارهباقری شیروان, میلادنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور ارزیابی عملکرد و اجزای عملکرد ذرت شیرین و بادمجان تحت تاثیر نسبتهای مختلف کشت مخلوط جایگزینی، آزمایشی به صورت طرح بلوکهای کامل تصادفی در پنج تیمار و سه تکرار در سال 1393 اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل نسبتهای جایگزینی 75 درصد ذرت شیرین + 25 درصد بادمجان، 50 درصد ذرت شیرین+ 50 درصد بادمجان و 25 درصد ذرت شیرین + 75 درصد بادمجان و کشت خالص هر یک از گونه ها بود. نتایج نشان داد که عملکرد دانه قابل کنسرو، عملکرد بلال، عملکرد ماده تر و خشک ذرت شیرین و همچنین عملکرد میوه بادمجان در کشت خالص بیشتر از تیمارهای مخلوط بود و با افزایش سهم هر یک از گونهها در مخلوط، عملکرد گونه دیگر کاهش یافت. نسبت دانه به بلال و شاخص برداشت ذرت شیرین و همچنین وزن دانه و بلال، وزن خشک و تر بوته ذرت شیرین در نسبت 50 درصدی ذرت شیرین با بادمجان بر سایر تیمارهای آزمایش ارجحیت داشت. بر اساس شاخص غالبیت ذرت شیرین در کشت مخلوط بر بادمجان غالبیت داشت. بررسی شاخص ضریب ازدحام نسبی حاکی از سودمندی نسبتهای 25 درصد ذرت شیرین + 75 درصد بادمجان و 50 درصد ذرت شیرین+ 50 درصد بادمجان در مقایسه با کشت خالص بود. بر اساس نسبت برابری زمین، نسبتهای 25 درصد ذرت شیرین + 75 درصد بادمجان و 50 درصد ذرت شیرین + 50 درصد بادمجان کارایی استفاده از زمین را در مقایسه با کشت خالص به ترتیب 5 و 6 درصد افزایش داد. 
کلید واژگان
ضریب ازدحام نسبیعملکرد دانه قابل کنسرو
کشت مخلوط جایگزینی
نسبت دانه به بلال
نسبت برابری زمین
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-06-211395-04-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
دانشیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهداستاد گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی دکتری اگرواکولوژی، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی دکتری اکولوژی گیاهان زراعی، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
شاپا
2476-43102476-4329




