نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمد دوست چمن آباد, حمیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorبخشی, مهپارهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T21:28:39Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T21:28:39Z
dc.date.available1399-07-08T21:28:39Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T21:28:39Z
dc.date.issued2016-04-20en_US
dc.date.issued1395-02-01fa_IR
dc.date.submitted2014-11-26en_US
dc.date.submitted1393-09-05fa_IR
dc.identifier.citationمحمد دوست چمن آباد, حمیدرضا, بخشی, مهپاره. (1395). مطالعه خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی موثر در توان رقابت گندم در برابر علف‌های هرز. دانش کشاورزی وتولید پایدار, 26(1), 57-66.fa_IR
dc.identifier.issn2476-4310
dc.identifier.issn2476-4329
dc.identifier.urihttps://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_4721.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111204
dc.description.abstractارقام یک گونه گیاه زراعی از نظر قدرت رقابت با علف­های هرز تفاوت دارند که ناشی از تفاوت­های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی آنها می­باشد. این آزمایش به­منظور مطالعه صفات مورفوفیزیولوژیکی 18 ژنوتیپ گندم در رقابت با علف­های هرز در سال زراعی 1390-1389 در مزرعه دانشکده کشاورزی مغان دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد. تیمار­های آزمایشی 18 ژنوتیپ گندم بودند که در شرایط حضور و عدم حضور علف­های هرز رشد می­کردند. آزمایش به­صورت اسپیلیت پلات نواری در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. نتایج نشان داد که در بیشتر ژنوتیپ­های گندم رقابت علف­های هرز ارتفاع آنها را تا 27 درصد کاهش داد. در مرحله ساقه­دهی گندم و در شرایط رقابت و عدم رقابت علف­های هرز، ژنوتیپ­های الوند و S-82-10 بیشترین ارتفاع و ژنوتیپ­های کاسکوژن و C-85-8 کمترین ارتفاع را داشتند. نتایج نشان داد که رقابت علف­های هرز سطح برگ اکثر ژنوتیپ­های گندم را 5 تا 47 درصد کاهش داد. بیشترین کاهش سطح برگ در ژنوتیپ­ سرداری مشاهده شد، در حالی که ژنوتیپ­های گاسپارد و طوس توانستند در شرایط رقابت بیش از 95 درصد از سطح برگ خود را در شرایط رقابت علف­های هرز حفظ کنند. شاخص LAR و SLA در ژنوتیپ­های طوس، N-80-19 و MV-17 در شرایط رقابت علف­های هرز بیش از دو برابر بیشتر بود. عملکرد ژنوتیپ­های گندم در شرایط حضور و عدم حضور علف­های هرز متفاوت بود. در 7 ژنوتیپ N-80-19، آذر 2، طوس، امید، MV17, S-82-10, C-85-9 افت عملکرد ناشی از حضور علف­های هرز بیش از 25 درصد بود. نتایج این آزمایش می­تواند در اصلاح ارقام جدید گندم برای توسعه کشاورزی پایدار و کنترل غیرشیمیایی علف­های هرز مورد استفاده باشد. <br />fa_IR
dc.format.extent187
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تبریزfa_IR
dc.publisherUniversity of Tabrizen_US
dc.relation.ispartofدانش کشاورزی وتولید پایدارfa_IR
dc.relation.ispartofJOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND SUSTAINABLE PRODUCTIONen_US
dc.subjectاصلاح گیاهان زراعیfa_IR
dc.subjectتوانایی رقابتfa_IR
dc.subjectکشاورزی پایدارfa_IR
dc.subjectمدیریت علف­ هرزfa_IR
dc.titleمطالعه خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی موثر در توان رقابت گندم در برابر علف‌های هرزfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق کارشناسی ارشد علف‌های هرز، دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue1
dc.citation.spage57
dc.citation.epage66


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد