رشد، عملکرد و خصوصیات کیفی میوه توت فرنگی رقم سابروسا تحت تأثیر محلول پاشی 24- اپی براسینولید
(ندگان)پدیدآور
اصغری, محمدرضازاهدی پور ششگلانی, پرینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
یکی از رهیافت های نوین در بهبود کمی و کیفی محصولات کشاورزی استفاده از تنظیم کننده های رشد گیاهی میباشد. براسینواستروئیدها جزء تنظیم کننده های رشد گیاهی هستند که در غلظت های کم بر عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی تأثیر می گذارند. به منظور بررسی اثر محلول پاشی برگی براسینواستروئیدها بر برخی فاکتورهای کمی و کیفی میوه توت فرنگی ( (Fragaria  ananassa cv. Sabrosaآزمایشی با سه سطح 24- اپی براسینولید (0، 1 و 4 میکرو مول در لیتر) در قالب طرح کاملا تصادفی و چهار تکرار در محیط کشت هیدروپونیک و شرایط کنترل شده گلخانه ای اجرا شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که بالاترین تأثیر 24- اپی براسینولید بر عملکرد و سایر ویژگیهای کمی در غلظت 4 میکرو مول در لیتر حاصل شد. در حالیکه غلظت 1 میکرو مول در لیتر 24- اپی براسینولید تأثیر معنیداری در افزایش میزان نشاسته و اسیدیته کل میوه توت فرنگی داشت، نتایج حاصل نشان داد که محلول پاشی 24- اپی براسینولید در بهبود کمیت و کیفیت میوه توت فرنگی تأثیر گذار است.
کلید واژگان
تنظیم کننده رشد گیاهیعملکرد
قند
مواد جامد محلول
نشاسته
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2016-01-211394-11-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیهگروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
شاپا
2476-43102476-4329




