تاثیر ترکیبهای مختلف بستری با پسماند کمپوست قارچ (SMC) بر شاخصهای رشدی و گلدهی شببوی بنفش بریدنی رقم "Hanza"
(ندگان)پدیدآور
شاهسون مارکده, محسنچمنی, اسماعیلنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده سالانه هزاران تن پسماند کمپوست قارچ خوراکی (SMC) در واحدهای تولید و پرورش قارچ خوراکی کشور تولید میشود که نه تنها بدون استفاده باقی میماند، بلکه فضای بسیار زیادی از زمینهای زراعی اطراف این واحدها را اشغال میکند. به منظور بررسی تاثیر SMC بر رشد و گلدهی گل شب بو، آزمایشی به صورت طرح کاملا تصادفی با 5 تکرار در دانشگاه محقق اردبیلی صورت گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل نسبتهای مختلف SMC به دو صورت شسته شده و شسته نشده هر کدام در 6 سطح 0 (شاهد)، 10، 20، 30، 40 و 50 درصد حجمی بود. اندازهگیری شاخصهای رشد چهار مرتبه در طول دوره رشد گیاه انجام گرفت. نتایج حاصل از تجزیه واریانس تعداد برگ گیاه، میزان کلروفیل وارتفاع گیاه در سطح احتمال 5 درصد اختلاف معنی داری را نشان داد. در آخرین مرتبه اندازهگیری تیمار 30 درصد شسته شده بیشترین تعداد برگ و ارتفاع گیاه (به ترتیب با 80/53 عدد و cm 25) و تیمار 50 درصد شسته شده بیشترین کلروفیل (11/51) را به خود اختصاص داد. گلدهی گیاهان به نحو قابل توجهی در سایر تیمارها نسبت به شاهد تسریع گردید. همچنین بیشترین میزان فلورسانس حداکثر (Fm) و فلورسانس متغییر (Fv) در تیمار 20 درصد شسته شده بدست آمد. بیشترین میزان عملکرد کوانتومی فتوشیمیایی (Fv/Fm) در تیمار های 10، 20 و 40 درصد شسته شده به دست آمد. علاوه بر این بیشترین میزان هدایت روزنهای اندازهگیری شده ( mmol/m2.s28/95) در تیمار 20 درصد شسته نشده به دست آمد که اختلاف معنی داری را با سایر تیمارها و شاهد نشان داد.
کلید واژگان
پسماند کمپوست قارچ خوراکیرشد
شب بو
عملکرد کوانتومی فتوشیمیایی
فلورسانس ماکزیمم
فلورسانس متغیر
شماره نشریه
41تاریخ نشر
2015-01-211393-11-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلیدانشیارگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی
شاپا
2476-43102476-4329




