بررسی کشت مخلوط خیار و پیازخوراکی
(ندگان)پدیدآور
بلند نظر, صاحبعلیپازانی, زهرامحمدی, جعفرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
کشت مخلوط یکی از روشهای مناسب برای حرکت در راستای کشاورزی پایدار میباشد. بر این اساس آزمایشی درفصل زراعی سال 1388 در مزرعهای واقع در 5 کیلومتری جاده میانه- تبریز اجرا گردید. آزمایش بصورت فاکتوریل دو فاکتوره در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 4 تکرار بصورت افزایشی اجرا شد. فاکتور اول ارقام امپراتور، بینگو، سوپراستار و نفر خیار و فاکتور دوم فاصله کاشت پیاز خوراکی در سطوح هشت،10 و 12 سانتیمتر بود. نتایج نشان داد عملکرد پیازخوراکی تنها در کشت مخلوط با رقم امپراتور به طور معنیدار کاهش پیدا کرد. بیشترین عملکرد پیازخوراکی در فاصله کاشت 10 سانتیمتر مشاهده شد. ارقام امپراتور و سوپراستار عملکرد بیشتری در مقایسه با دو رقم دیگر خیار در واحد سطح تولید نمودند. عملکرد میوه خیار در کشت مخلوط به طور معنیداری کاهش پیدا کرد. درصد ماده خشک میوه خیار تنها در کشت مخلوط پیازخوراکی با فاصله هشت سانتیمتر به طور معنیدار کاهش پیدا کرد. درصد ماده خشک پیازخوراکی تنها در کشت مخلوط با رقم نفر، به طور معنیداری کاهش پیدا کرد. بالاترین نسبت برابری زمین (56/1) در ترکیب تیماری رقم سوپراستار با فاصله کاشت 10 سانتیمتر پیازخوراکی بدست آمد.
کلید واژگان
پیازخوراکیخیار
عملکرد
کشت مخلوط و نسبت برابری زمین
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2011-10-231390-08-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریزدانشگاه آزاد ابهر
دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر
شاپا
2476-43102476-4329




