تأثیر کاربرد گوگرد و کود دامی بر میزان روغن، پروتئین و برخی اجزای عملکرد کلزا در دو خاک آهکی
(ندگان)پدیدآور
کریمی, فاطرهبهمنیار, محمدعلیشهابی, مینانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی مصرف گوگرد عنصری و کود دامی بر درصد روغن، پروتئین و برخی اجزای عملکرد گیاه کلزا (رقم Hayola 401) در دو خاک آهکی، آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی بصورت گلدانی با چهار تکرار در سال زراعی 89- 1388 اجرا گردید. تیمارها شامل، دو نوع خاک، لومو لوم رسی،سه سطح کود گوسفندی، صفر، 25و 50 تن در هکتار و چهار سطح گوگرد عنصری، صفر، 1500 ، 3000 و 4500 کیلوگرم در هکتار همراه با 2 درصد مایه تلقیح تیوباسیلوس بوده است. نتایج نشان داد که بافت خاک و کود دامی تأثیر معنی داری بر میزان روغن، پروتئین، ماده خشک کل، تعداد غلاف و دانه در غلاف و وزن هزار دانه داشته، ولی تأثیر بافت خاک بر تعداد دانه در غلاف معنی دار نبوده است. بیشترین میزان پروتئین دانه در تیمار مصرف 50 تن کود دامی در هکتار بدست آمد ولی سطوح مختلف گوگرد بر میزان پروتئین دانه تأثیر معنی داری نداشته است. همچنین مصرف توأم کود دامی و گوگرد نیز موجب افزایش ماده خشک کل گیاه شده و بیشترین ماده خشک کل در تیمار 3000 کیلوگرم گوگرد عنصری همراه با تیوباسیلوس+ 50 تن کود دامی در هکتار بدست آمد. اثرات متقابل بافت خاک × کود دامی × گوگرد نیز بر میزان روغن دانه و تعداد غلاف تأثیر معنی داری داشته و تیمار خاک لوم + 4500 کیلوگرم گوگرد عنصری همراه با تیوباسیلوس+ 50 تن کود دامی در هکتار حداکثر میزان روغن دانه و تعداد غلاف را به خود اختصاص داد.
کلید واژگان
اجزای عملکردپروتئین
روغن
کلزا
کود دامی
گوگرد
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2010-10-231389-08-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
شاپا
2476-43102476-4329




