• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International journal of recycling organic waste in agriculture
    • Volume 8, Issue 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International journal of recycling organic waste in agriculture
    • Volume 8, Issue 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    The use of citrus pulp silage in Diplodus puntazzo nutrition

    (ندگان)پدیدآور
    Nogales-Mérida, SilviaTomás-Vidal, AnaJover Cerdá, MiguelB. Sánchez-Lozano, NuryVelazco-Vargas, JorgeMartínez-Llorens, Silvia
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.253 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Purpose Studying the efect of citrus pulp silage in the growth performance, amino acid retention of sharpsnout sea bream juveniles. Methods Citrus pulp is an energy and protein source that has been used to replace wheat meal in Diplodus puntazzo fngerlings; 96 fsh of 21.5±0.67 g were nourished with two experimental diets for 105 days. The control diet (CON) contained 421.6 g/kg of protein and 22.6 MJ/kg of energy. The citrus pulp diet (CPD) included 442.7 g/kg of protein and 22.02 MJ/ kg of energy. Results At the end of this trial, the CPD did not afect the growth parameters, but the feed efciency values exhibited statistically signifcant diferences, with those fsh fed the CPD having higher values, possibly due to the presence of limonene in the diet. The CPD also resulted in a reduction in amino acid (AA) content due to the protein being bound to fbre; this consequence did not afect the fnal fsh AA profle. For AA retention, only arginine displayed signifcant diferences, although the rest of the AAs also showed efects of AA reduction from the CPD. Conclusion Citrus pulp silage can be used in D. puntazzo feeding, without adverse in the growth performance and the amino acid profle, although it did cause a reduction in feed efciency
    کلید واژگان
    Diplodus puntazzo
    Amino acids
    Citrus pulp
    Retention
    Ensiled
    Wheat meal

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-06-01
    1398-03-11
    ناشر
    Islamic Azad University-Isfahan (Khorasgan) Branch- Iran
    سازمان پدید آورنده
    HiProMine, S.A.
    Universitat Politècnica de València
    Universitat Politècnica de València
    Universidad de Cundinamarca
    Pontifical University Catholic of Ecuador in Esmeraldas (PUCESE)
    Universitat Politècnica de València

    شاپا
    2195-3228
    2251-7715
    URI
    https://dx.doi.org/10.1007/s40093-018-0235-5
    http://ijrowa.khuisf.ac.ir/article_670111.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/11044

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب