تاثیر افزودنی ها و مکمل های خوراکی مختلف برعملکرد رشد جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی
(ندگان)پدیدآور
قلعه قافی, ابوالفضلجعفری خورشیدی, کاوهجعفری, محمدعلینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق اثر افزودنی ها و مکمل های خوراکی بر عملکرد رشد جوجه های یک روزه گوشتی (نر و ماده) تحت تنش گرمایی در قالب طرح کاملاً تصادفی با استفاده از 384 قطعه جوجه سویه راس 308 انجام شد. 8 گروه (تیمار) که هر تیمار دارای 4 قفس و در هر قفس 12 پرنده بود. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1- شاهد+شرایط دمایی استاندارد، 2- شاهد+شرایط تنش گرمایی، 3- شاهد+ تنش گرمایی+ ویتامین Organic Se + E، 4- شاهد+ تنش گرمایی+ ویتامین Q10+ C، 5- شاهد+ تنش گرمایی+یوبیوتیک، 6- شاهد+ تنش گرمایی+ 10 درصد متیونین ، 7- شاهد+ تنش گرمایی+ 20 درصد متیونین و 8- شاهد+ تنش گرمایی+روش سنتی (مصرف یخ و دلستر در آب مصرفی) بودند. نتایج مصرف خوراک نشان داد که تفاوت معنی داری در دورههای پایانی و کل دوره بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت (0/05>p). در کل دوره بیش ترین و کم ترین بهترتیب در تیمار 4 و 2 مشاهده شد. افزایش وزن بدن نشان داد که تفاوت معنی داری در کل دوره های اندازه گیری بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت (0/05>p). در کل دوره بیش ترین و کم ترین به ترتیب در تیمار 1 و 2 مشاهده شد. ضریب تبدیل غذایی نشان داد که تفاوت معنی داری در دوره های رشد، پایانی و کل دوره بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت (0/05>p). در کل دوره بیش ترین و کم ترین به ترتیب در تیمار 8 و 1 مشاهده شد. صفات لاشه نشان داد که تفاوت معنی داری در وزن زنده، درصد سینه، بال+عضله پشت گردن و سنگدان بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت (0/05>p). بیش ترین وزن زنده در تیمار 5، بیش ترین و کم ترین درصد سینه در تیمار 4 مشاهده شد. نتایج کلی تحقیق حاضر نشان داد که کوآنزیم Q10 و ویتامین C سبب افزایش مصرف خوراک و افزایش وزن و مکمل یوبیوتیک سبب بهبود ضریب تبدیل غذایی شد. در نتیجه، افزودن این افزودنیهای مفید به خصوص مکمل های حاوی ویتامین C و کوآنزیم Q10 به همراه مکمل یوبیوتیک در پرورش جوجه های گوشتی قابل توصیه است.
کلید واژگان
افزودنی های تغذیه ایعملکرد رشد
جوجه گوشتی
تنش گرمایی
صفات لاشه
تغذیه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2024-04-201403-02-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایرانگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران




