• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 16, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 16, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر افزودنی ها و مکمل های خوراکی مختلف برعملکرد رشد جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی

    (ندگان)پدیدآور
    قلعه قافی, ابوالفضلجعفری خورشیدی, کاوهجعفری, محمدعلی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    495.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این تحقیق اثر افزودنی ها و مکمل های خوراکی بر عملکرد رشد جوجه های یک روزه گوشتی (نر و ماده) تحت تنش گرمایی در قالب طرح کاملاً تصادفی با استفاده از 384 قطعه جوجه سویه راس 308 انجام شد. 8 گروه (تیمار) که هر تیمار دارای 4 قفس و در هر قفس 12 پرنده بود. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1- شاهد+شرایط دمایی استاندارد، 2- شاهد+شرایط تنش گرمایی، 3- شاهد+ تنش گرمایی+ ویتامین Organic Se + E، 4- شاهد+ تنش گرمایی+ ویتامین Q10+ C، 5- شاهد+ تنش گرمایی+یوبیوتیک، 6- شاهد+ تنش گرمایی+ 10 درصد متیونین ، 7- شاهد+ تنش گرمایی+ 20 درصد متیونین و 8- شاهد+ تنش گرمایی+روش سنتی (مصرف یخ و دلستر در آب مصرفی) بودند. نتایج مصرف خوراک نشان داد که تفاوت معنی داری در دوره‌های پایانی و کل دوره بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت (0/05>p). در کل دوره بیش ترین و کم ترین به‌ترتیب در تیمار 4 و 2 مشاهده شد. افزایش وزن بدن نشان داد که تفاوت معنی داری در کل دوره های اندازه گیری بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت (0/05>p). در کل دوره بیش ترین و کم ترین به ترتیب در تیمار 1 و 2 مشاهده شد. ضریب تبدیل غذایی نشان داد که تفاوت معنی داری در دوره های رشد، پایانی و کل دوره بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت (0/05>p). در کل دوره بیش ترین و کم ترین به ترتیب در تیمار 8 و 1 مشاهده شد. صفات لاشه نشان داد که تفاوت معنی داری در وزن زنده، درصد سینه، بال+عضله پشت گردن و سنگدان بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت (0/05>p). بیش ترین وزن زنده در تیمار 5، بیش ترین و کم ترین درصد سینه در تیمار 4 مشاهده شد. نتایج کلی تحقیق حاضر نشان داد که کوآنزیم Q10 و ویتامین C سبب افزایش مصرف خوراک و افزایش وزن و مکمل یوبیوتیک سبب بهبود ضریب تبدیل غذایی شد. در نتیجه، افزودن این افزودنی‌های مفید به خصوص مکمل های حاوی ویتامین C و کوآنزیم Q10 به همراه مکمل یوبیوتیک در پرورش جوجه های گوشتی قابل توصیه است.
    کلید واژگان
    افزودنی های تغذیه ای
    عملکرد رشد
    جوجه گوشتی
    تنش گرمایی
    صفات لاشه
    تغذیه

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2024-04-20
    1403-02-01
    ناشر
    شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش
    Shil Amayesh Consulting Engineering Company
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران

    شاپا
    2008-4218
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/aej.2023.397233.2971
    http://www.aejournal.ir/article_199776.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1084302

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب