• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 15, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 15, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر عصاره مخمر و مخمر اتولیز شده بر قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجه های تخمیری شکمبه، بیان ژن اینترلوکین-6 و تیتر آنتی بادی بر علیه تب برفکی در گاوهای شیرده طی اوایل دوره شیردهی

    (ندگان)پدیدآور
    عدیلی, سوگلصادقی, علی اصغرچمنی, محمدمحمدشورنگ, پروینفرودی, فرهاد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    766.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این آزمایش به‌‌منظور مطالعه اثرات افزودن دوزهای مختلف عصاره مخمر و مخمر اتولیز شده به جیره گاو شیرده بر مقدار خوراک مصرفی، فرآورده‌های تخمیری شکمبه، فراسنجه‌های خونی-ایمنی، بیان ژن‌ اینترلوکین-6 و تیتر آنتی بادی بر علیه تب برفکی انجام شد.تعداد 25 رأس گاو شیرده در اوایل دوره شیردهی در قالب طرح کاملاً تصادفی به پنج گروه آزمایشی و پنج تکرار تقسیم شدند. جیره های آزمایشی شامل 1) جیره پایه (گروه شاهد)، 2) جیره پایه + 20 گرم در روز عصاره مخمر، 3) جیره پایه + 40 گرم در روز عصاره مخمر، 4) جیره پایه + 20 گرم در روز مخمر اتولیز شده، و 5) جیره پایه + 40 گرم در روز مخمر اتولیز شده بود. از محتویات شکمبه گاو در انتهای دوره آزمایش نمونه‌گیری و فرآورده‌های تخمیری شکمبه اندازه‌گیری شد. در هفته پنجم آزمایش به منظور کنترل بیماری تب برفکی به گاوها واکسن تزریق شد. هفت هفته بعد از شروع آزمایش نمونه‌گیری خون انجام شد و سنجش فراسنجه‌های خونی، مقدار تیتر آنتی بادی بر علیه ویروس تب برفکی و آنالیز بیان ژن اینترلوکین 6 انجام شد. گاوهای دریافت کننده عصاره مخمر و مخمر اتولیز شده در هر دو سطح نسبت به گروه شاهد مصرف روزانه ماده خشک بیش تری داشتند (0/05>P). مخمر اتولیز شده و عصاره مخمر تأثیری بر مقدار تولید شیر روزانه گاوها نداشت (0/05P)، ولی گاوهای دریافت کننده عصاره مخمر در مقدار تیتر آنتی بادی با گروه شاهد تفاوت معنی‌دار نداشتند (0/05P). بیش ترین افزایش بیان نسبی ژن‌ اینترلوکین-6 مربوط به گاوهای دریافت‌کننده مخمر اتولیز شده بود. استفاده از 40 گرم در روز مخمر اتولیز شده می‌تواند سبب بهبود سیستم ایمنی و 40 گرم در روز عصاره مخمر می تواند سبب بهبود شرایط تخمیر و تولید فراسنجه های تخمیری شکمبه گاوهای شیرده شود.
    کلید واژگان
    استات
    مخمر اتولیز شده
    عصاره مخمر
    گاو شیری
    اینترلوکین 6
    پروپیونات
    تغذیه

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2023-10-23
    1402-08-01
    ناشر
    شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش
    Shil Amayesh Consulting Engineering Company
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    گروه علوم دامی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    گروه علوم دامی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    پژوهشکده کشاورزی هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، کرج، ایران
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاوزی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران

    شاپا
    2008-4218
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/aej.2022.368313.2902
    http://www.aejournal.ir/article_194675.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1084288

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب