• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم آبزی پروری
    • دوره 12, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم آبزی پروری
    • دوره 12, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی ارزش غذایی گوشت حلزون دریایی <i>Babylonia spirata</i> اسکله کنارک، جنوب شرقی ایران

    (ندگان)پدیدآور
    اکبری, پریاهاشمی, سیداحمدرضاعرفانی فر, الناز
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    898.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    نرم‌تنان خلیج‌فارس و دریای عمان دارای ارزش غذایی بالا با سطح بالای پروتئین، اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب هستند و پژوهش‌های اندکی بر تعیین ارزش غذایی گونه‌های شناسایی شده، انجام شده است. این مطالعه، با هدف بررسی ارزش غذایی حلزون دریایی Babylonia spirata اسکله کنارک صورت پذیرفته است. 30 عدد حلزون دریایی (با میانگین طولی 1/12±22 میلی‌متر و میانگین وزنی 0/14±7/8 گرم) از بسترهای گلی و شنی اسکله کنارک (استان سیستان و بلوچستان) در جعبه‌های سرد به‌همراه یخ پودری نگهداری و به آزمایشگاه انتقال داده شدند و پس از شناسایی، صدف شکسته و بافت آن‌ها خارج شدند و برای سنجش ترکیب شیمیایی بدن، ترکیب اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان پروتئین، چربی، خاکستر، رطوبت و ماده خشک به‌ترتیب 18/75، 6/49، 3/30، 70/63 و 29/37درصد بود. مجموع اسید‌آمینه‌های ضروری و غیرضروری برابر 15/95گرم اسید‌آمینه بر میلی‌گرم بود. ارزش غذایی محتوای اسید‌آمینه حلزون نسبت به تخم‌مرغ 60/50درصد است. بیشترین میزان اسید‌آمینه در بافت حلزون به‌ترتیب ایزولوسین (4/23 میلی‌گرم برگرم بافت)، والین (3/06 میلی‌گرم برگرم بافت)، لیزین(1/10 میلی‌گرم برگرم بافت) و فنیل‌آلانین (1/09 میلی‌گرم بر گرم بافت) بود. در بررسی محتوای گروه‌های اسید چرب مشخص شد که بیشترین مقدار را در بین اسیدهای چرب اشباع‌شده به‌ترتیب پالمیتیک اسید (0/04±13/40درصد)، استئاریک اسید (0/23±6/29 درصد) و هپتادکانوئیک اسید (0/18±6/17 درصد) به‌خود اختصاص دادند. در بین اسیدهای چرب تک‌زنجیره غیر‌اشباع، ایکوزنوئیک اسید (0/33±20/8درصد) و پالمیتولئیک اسید (0/36±12/16درصد) به‌ترتیب بیشترین میزان را نشان دادند. در حالی‌که بیشترین میزان اسیدهای چرب غیر‌اشباع بلند‌زنجیره به‌ترتیب مربوط به لینولئیک‌ اسید (0/24±20/27 درصد)، لینولنیک اسید (0/25±10/23درصد) و آراشیدونیک اسید (0/31±2/08درصد) بود. همچنین میزان ایکوزاسترنویک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید به‌ترتیب 0/01±1/10 و 0/23±1/07 درصد گزارش شد. نتایج این تحقیق نشان داد که حضور اسیدهای آمینه (ایزولوسین) و اسیدهای چرب (لینولئیک اسید) به حلزون دریایی B.spirata ارزش اقتصادی بیشتری می‌بخشد.
    کلید واژگان
    Babylonia spirata
    اسیدهای آمینه
    اسیدهای چرب
    ارزش غذایی
    اسکله کنارک

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2024-05-21
    1403-03-01
    ناشر
    انجمن آبزی پروری ایران
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران.
    موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات شیلات آب‌های دور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، چابهار، ایران.
    موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات شیلات آب‌های دور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، چابهار، ایران.

    شاپا
    2322-5351
    URI
    http://www.aquaculturesciences.ir/article_195862.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1084193

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب