| dc.contributor.author | اکبری مقدم, الهام | fa_IR |
| dc.contributor.author | صابری ریسه, روحاله | fa_IR |
| dc.contributor.author | خدایگان, پژمان | fa_IR |
| dc.contributor.author | علایی, حسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T17:00:19Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T17:00:19Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T17:00:19Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T17:00:19Z | |
| dc.date.issued | 2018-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-01-09 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-10-20 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اکبری مقدم, الهام, صابری ریسه, روحاله, خدایگان, پژمان, علایی, حسین. (1397). بررسی تأثیر تعدادی از سویههای باکتریایی بر واکنشهای دفاعی خیار نسبت به بیماری پوسیدگی فوزاریومی ساقه و ریشه. مهار زیستی در گیاه پزشکی, 6(1), 29-42. doi: 10.22092/bcpp.2018.119373 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-4223 | |
| dc.identifier.issn | 2423-5148 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/bcpp.2018.119373 | |
| dc.identifier.uri | https://jbiocontrol.areeo.ac.ir/article_119373.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/10723 | |
| dc.description.abstract | <strong> </strong>خیار یکی از مهمترین محصولات جالیزی ایران است که آفات و عوامل بیماریزا محدودکننده کشت این محصول بوده و منجر به کاهش عملکرد میشوند. مبارزه بیولوژیک بهترین روش مبارزه با بیماری پوسیدگی فوزاریومی ساقه و ریشه است. در این تحقیق اثرات آنتاگونیستی سویههای سودوموناس فلورسنت روی قارچهای مهم پوسیدگی ریشه خیار در آزمایشگاه و گلخانه بررسی شد. از میان جدایههای موردبررسی، جدایهی VUPf760 بیشترین میزان هاله بازدارندگی را علیه قارچهای<em>Fusarium oxysporum</em> و <em>Fusarium solani</em> بهترتیب با 9 و 7 میلیمتر نشان داد. همچنین در شرایط گلخانه اثرات بازدارندگی این جدایهها بر بوتهمیری ارزیابی شد. بررسیها نشان داد که تیمار بذرها با جدایههای T17-4و VUPf5 به ترتیب 58 و 60 درصد شدت بیماری حاصل از قارچهای <em>F. oxysporum</em> و<em>F. solani</em> را کاهش دادند. ارزیابی فعالیت آنزیم پراکسیداز، فنل کل و پلیفنل اکسیداز نشان داد که هر دو جدایه قارچ بهتنهایی باعث افزایش فعالیت این آنزیمها در گیاهچه خیار شدند. اما فعالیت این آنزیمها در تیمار باکتری و قارچ بهصورت توأم، از میزان بالاتری برخوردار بود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 314 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور
Iranian Research Institute of Plant Protection | fa_IR |
| dc.publisher | Iranian Research Institute of Plant Protection | en_US |
| dc.relation.ispartof | مهار زیستی در گیاه پزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | BioControl in Plant Protection | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/bcpp.2018.119373 | |
| dc.subject | فوزاریوم | fa_IR |
| dc.subject | بیوکنترل | fa_IR |
| dc.subject | آنزیم | fa_IR |
| dc.subject | فاکتورهای رشدی | fa_IR |
| dc.subject | باکتری های آنتاگونیست | fa_IR |
| dc.subject | کنترل بیولوژیک قارچ های بیمارگر گیاهی | fa_IR |
| dc.title | بررسی تأثیر تعدادی از سویههای باکتریایی بر واکنشهای دفاعی خیار نسبت به بیماری پوسیدگی فوزاریومی ساقه و ریشه | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله علمی-پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 6 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 29 | |
| dc.citation.epage | 42 | |