بررسی تأثیر تعدادی از سویههای باکتریایی بر واکنشهای دفاعی خیار نسبت به بیماری پوسیدگی فوزاریومی ساقه و ریشه
(ندگان)پدیدآور
اکبری مقدم, الهامصابری ریسه, روحالهخدایگان, پژمانعلایی, حسیننوع مدرک
Textمقاله علمی-پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
خیار یکی از مهمترین محصولات جالیزی ایران است که آفات و عوامل بیماریزا محدودکننده کشت این محصول بوده و منجر به کاهش عملکرد میشوند. مبارزه بیولوژیک بهترین روش مبارزه با بیماری پوسیدگی فوزاریومی ساقه و ریشه است. در این تحقیق اثرات آنتاگونیستی سویههای سودوموناس فلورسنت روی قارچهای مهم پوسیدگی ریشه خیار در آزمایشگاه و گلخانه بررسی شد. از میان جدایههای موردبررسی، جدایهی VUPf760 بیشترین میزان هاله بازدارندگی را علیه قارچهایFusarium oxysporum و Fusarium solani بهترتیب با 9 و 7 میلیمتر نشان داد. همچنین در شرایط گلخانه اثرات بازدارندگی این جدایهها بر بوتهمیری ارزیابی شد. بررسیها نشان داد که تیمار بذرها با جدایههای T17-4و VUPf5 به ترتیب 58 و 60 درصد شدت بیماری حاصل از قارچهای F. oxysporum وF. solani را کاهش دادند. ارزیابی فعالیت آنزیم پراکسیداز، فنل کل و پلیفنل اکسیداز نشان داد که هر دو جدایه قارچ بهتنهایی باعث افزایش فعالیت این آنزیمها در گیاهچه خیار شدند. اما فعالیت این آنزیمها در تیمار باکتری و قارچ بهصورت توأم، از میزان بالاتری برخوردار بود.
کلید واژگان
فوزاریومبیوکنترل
آنزیم
فاکتورهای رشدی
باکتری های آنتاگونیست
کنترل بیولوژیک قارچ های بیمارگر گیاهی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-08-231397-06-01
ناشر
مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور Iranian Research Institute of Plant ProtectionIranian Research Institute of Plant Protection
سازمان پدید آورنده
گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایرانگروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران
گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران
گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران
شاپا
2322-42232423-5148




