نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصفرپور کپورچالی, شیواfa_IR
dc.contributor.authorعلیزاده علی آبادی, علیfa_IR
dc.contributor.authorقاسمی, ابوالقاسمfa_IR
dc.contributor.authorصادقی, سید ابراهیمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T17:00:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T17:00:06Z
dc.date.available1399-07-08T17:00:06Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T17:00:06Z
dc.date.issued2013-09-23en_US
dc.date.issued1392-07-01fa_IR
dc.date.submitted2013-04-24en_US
dc.date.submitted1392-02-04fa_IR
dc.identifier.citationصفرپور کپورچالی, شیوا, علیزاده علی آبادی, علی, قاسمی, ابوالقاسم, صادقی, سید ابراهیم. (1392). مقایسه‌ی اثرات ضد باکتریایی عصاره‌ی گال بلوط ایرانی روی چند باکتری گرم مثبت و گرم منفی بیماری‌زای گیاهی. مهار زیستی در گیاه پزشکی, 1(2), 27-40. doi: 10.22092/bcpp.2013.100607fa_IR
dc.identifier.issn2322-4223
dc.identifier.issn2423-5148
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/bcpp.2013.100607
dc.identifier.urihttps://jbiocontrol.areeo.ac.ir/article_100607.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/10650
dc.description.abstractامروزه استفاده ازگال‌های مختلف در مبارزه با بیمارگرهای گیاهان به‌ویژه باکتری‌ها به‌عنوان یک هدف مهم توسط محققین مختلف دنبال می‌شود. این گال‌ها که به‌واسطه‌ی تغذیه‌ی برخی از آفات به‌خصوص حشرات به‌وجود می‌آیند، دارای میزان بالایی از تانن هستند.. در این تحقیق، فعالیت ضدباکتریایی عصاره‌ها‌ی آبی، استونی و متانولی گال‌های تولیدی توسط زنبور <em>Aphelonyx persica</em>  روی بلوط ایرانی جنگل‌های زاگرس به ترتیب روی باکتری‌های گرم منفی و گرم مثبت بیماری‌زای گیاهی <em>Xanthomonas translucens </em>pv<em>. cerealis</em>عامل بیماری نواری باکتریایی گندم، <em>Ralstonia solanacearum</em> عامل بیماری پژمردگی باکتریایی سیب‌زمینی، <em>Rathayibacter tritici</em> عامل بیماری خوشه‌ی صمغی گندم و <em>Clavibacter</em> <em>michiganensis</em> subsp. <em>michiganensis</em> عامل بیماری شانکر باکتریایی گوجه‌فرنگی بررسی شد. ارزیابی خواص ضد باکتریایی عصاره‌ها به دو صورت اندازه‌گیری قطر هاله‌ی بازدارنده در روش نشت در آگار و دیسک‌های کاغذ صافی در غلظت‌های 10، 50 و 100 میلی‌گرم در میلی‌لیتر حلال‌ها انجام شد. نتایج نشان داد که باکتری‌های گرم مثبت <em>C. m</em>. subsp. <em>michiganensis</em> و<em>R. tritici</em>در مقایسه با باکتری‌های گرم منفی<em>X. translucens </em>pv<em>. cerealis</em>و <em>R. solanacearum</em> از حساسیت بیشتری نسبت به غلظت‌های عصاره‌ی گال به‌صورت آبی، استونی و متانولی برخوردار بودند. دلیل آن احتمالاً به‌علت وجود لایه‌ی لیپوپلی‌ساکارید Lipopolysaccharide (LPS) در باکتری‌های گرم منفی است که در لایه‌ی خارجی خود آب‌گریزی بالایی دارند که نقش یک لایه‌ی قوی در برابر مولکول‌های آب‌گریز را ایفا می‌کند. توانایی عبور از میان دیواره‌ی سلولی باکتری گرم مثبت آسان‌تر از باکتری گرم منفی است، زیرا دیواره‌ی سلولی باکتری گرم مثبت شامل پپتیدوگلیکان و فاقد لایه‌ی دیواره‌ی خارجی می‌باشد. <br />fa_IR
dc.format.extent452
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherمؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور Iranian Research Institute of Plant Protectionfa_IR
dc.publisherIranian Research Institute of Plant Protectionen_US
dc.relation.ispartofمهار زیستی در گیاه پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofBioControl in Plant Protectionen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/bcpp.2013.100607
dc.subjectگال بلوطfa_IR
dc.subjectاثرضد باکتریایی عصارهfa_IR
dc.subjectکنترل بیولوژیکfa_IR
dc.subjectباکتری گرم مثبتfa_IR
dc.subjectباکتری گرم منفیfa_IR
dc.subjectکنترل بیولوژیک باکتری های بیمارگر گیاهیfa_IR
dc.titleمقایسه‌ی اثرات ضد باکتریایی عصاره‌ی گال بلوط ایرانی روی چند باکتری گرم مثبت و گرم منفی بیماری‌زای گیاهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله علمی-پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین-پیشواfa_IR
dc.contributor.departmentمؤسسه‌ی تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentمؤسسه‌ی تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentمؤسسه‌ی تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور، تهرانfa_IR
dc.citation.volume1
dc.citation.issue2
dc.citation.spage27
dc.citation.epage40


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد