• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهار زیستی در گیاه پزشکی
    • دوره 1, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهار زیستی در گیاه پزشکی
    • دوره 1, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه‌ی اثرات ضد باکتریایی عصاره‌ی گال بلوط ایرانی روی چند باکتری گرم مثبت و گرم منفی بیماری‌زای گیاهی

    (ندگان)پدیدآور
    صفرپور کپورچالی, شیواعلیزاده علی آبادی, علیقاسمی, ابوالقاسمصادقی, سید ابراهیم
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    452.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی-پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    امروزه استفاده ازگال‌های مختلف در مبارزه با بیمارگرهای گیاهان به‌ویژه باکتری‌ها به‌عنوان یک هدف مهم توسط محققین مختلف دنبال می‌شود. این گال‌ها که به‌واسطه‌ی تغذیه‌ی برخی از آفات به‌خصوص حشرات به‌وجود می‌آیند، دارای میزان بالایی از تانن هستند.. در این تحقیق، فعالیت ضدباکتریایی عصاره‌ها‌ی آبی، استونی و متانولی گال‌های تولیدی توسط زنبور Aphelonyx persica  روی بلوط ایرانی جنگل‌های زاگرس به ترتیب روی باکتری‌های گرم منفی و گرم مثبت بیماری‌زای گیاهی Xanthomonas translucens pv. cerealisعامل بیماری نواری باکتریایی گندم، Ralstonia solanacearum عامل بیماری پژمردگی باکتریایی سیب‌زمینی، Rathayibacter tritici عامل بیماری خوشه‌ی صمغی گندم و Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis عامل بیماری شانکر باکتریایی گوجه‌فرنگی بررسی شد. ارزیابی خواص ضد باکتریایی عصاره‌ها به دو صورت اندازه‌گیری قطر هاله‌ی بازدارنده در روش نشت در آگار و دیسک‌های کاغذ صافی در غلظت‌های 10، 50 و 100 میلی‌گرم در میلی‌لیتر حلال‌ها انجام شد. نتایج نشان داد که باکتری‌های گرم مثبت C. m. subsp. michiganensis وR. triticiدر مقایسه با باکتری‌های گرم منفیX. translucens pv. cerealisو R. solanacearum از حساسیت بیشتری نسبت به غلظت‌های عصاره‌ی گال به‌صورت آبی، استونی و متانولی برخوردار بودند. دلیل آن احتمالاً به‌علت وجود لایه‌ی لیپوپلی‌ساکارید Lipopolysaccharide (LPS) در باکتری‌های گرم منفی است که در لایه‌ی خارجی خود آب‌گریزی بالایی دارند که نقش یک لایه‌ی قوی در برابر مولکول‌های آب‌گریز را ایفا می‌کند. توانایی عبور از میان دیواره‌ی سلولی باکتری گرم مثبت آسان‌تر از باکتری گرم منفی است، زیرا دیواره‌ی سلولی باکتری گرم مثبت شامل پپتیدوگلیکان و فاقد لایه‌ی دیواره‌ی خارجی می‌باشد.
    کلید واژگان
    گال بلوط
    اثرضد باکتریایی عصاره
    کنترل بیولوژیک
    باکتری گرم مثبت
    باکتری گرم منفی
    کنترل بیولوژیک باکتری های بیمارگر گیاهی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2013-09-23
    1392-07-01
    ناشر
    مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور Iranian Research Institute of Plant Protection
    Iranian Research Institute of Plant Protection
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین-پیشوا
    مؤسسه‌ی تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، تهران
    مؤسسه‌ی تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، تهران
    مؤسسه‌ی تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور، تهران

    شاپا
    2322-4223
    2423-5148
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/bcpp.2013.100607
    https://jbiocontrol.areeo.ac.ir/article_100607.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/10650

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب