مروری بر علف کش های زیستی
(ندگان)پدیدآور
خاکزاد, رحمانلقمان پور زرینی, رسولنوع مدرک
Textمقاله مروری
زبان مدرک
فارسیچکیده
افزایش روز افزون جمعیت و مسئله جهانی امنیت غذایی، تولید محصولات کشاورزی را به استفاده از رویکردهای متعدد برای غلبه بر علفهای هرز سوق داده است؛ عواملی که میتوانند بهرهوری محصول زراعی را تا 70 درصد کاهش دهند. علفکشهای شیمیایی و روشهای مکانیکی و زیستی از یک سو بر مشکل علفهای هرز غلبه کرده، اما از سوی دیگر محیطزیست را تخریب کرده و اثرات مخربی بر سلامت انسان گذاشتهاند. علفکشهای زیستی عوامل کنترل بیولوژیکی هستند که با روشهای مشابه با علفکشهای شیمیایی برای کنترل علفهای هرز بهکار میروند. از میان مجموعهای از علفکشهای زیستی موجود، به نظر میرسد موفقترین محصولات علفکشهای قارچی با حداقل 16 محصول برای استفاده تجاری در سطح جهانی باشند. طی چند دهه گذشته، علفکشهای زیستی حاصل از باکتریها و عصارههای گیاهی (مانند آللوکمیکالها و اسانسها) همراه با ویروسها، موفقیت چشمگیری در کنترل علفهای هرز مختلف نشان دادهاند. علیرغم این روند دلگرم کننده، همچنان نیاز به تحقیقات مداوم بر روی این ترکیبات است تا در دراز مدت نتایج مقرون به صرفه و موفقیتآمیزی حاصل شود. این بررسی اهمیت و تأثیرات علفکشهای زیستی را با شرح محدودیتهای آنها در تولید و کاربرد، توضیح خواهد داد.
کلید واژگان
اسانس هاباکتری ها
عصارههای گیاهی
قارچ ها
ویروس ها
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2023-08-231402-06-01
ناشر
معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشواسازمان پدید آورنده
مربی، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایراندانشیار، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران




