| dc.contributor.author | محمدی, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | قائدی, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | سرسنگی علی آباد, حبیب | fa_IR |
| dc.contributor.author | اخوان, محمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1402-11-05T20:09:01Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2024-01-25T20:09:02Z | |
| dc.date.available | 1402-11-05T20:09:01Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2024-01-25T20:09:02Z | |
| dc.date.issued | 2024-01-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1402-11-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2022-11-20 | en_US |
| dc.date.submitted | 1401-08-29 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | محمدی, محمد, قائدی, علیرضا, سرسنگی علی آباد, حبیب, اخوان, محمد. (1402). تحلیلی بر معرفی تیلاپیا به صنعت آبزیپروری کشور. علوم آبزی پروری پیشرفته, 7(1402), 1-11. | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://aasj.areeo.ac.ir/article_130724.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1059638 | |
| dc.description.abstract | صنعت آبزیپروری نقش قابل توجهی در امنیت غذایی و تولید پروتئین سفید در ایران و جهان بر عهده دارد. در شرایط اقلیمی ایران و بخصوص در نواحی مرکزی و بیابانی، کشاورزی با استفاده از آب چاه و چشمه صورت میگیرد که جهت بهبود بهرهوری در استفاده از این منابع آبی سرشار و خرد، تولید آبزیان در ابتدا و قبل از مصرف آب در صنعت کشاورزی توصیه میگردد. طی سالیان گذشته، صنعت آبزیپروری آبهای داخلی از گونههای غیربومی مانند قزلآلا و کپور ماهیان چینی استفاده میکرد. با توجه به مشکلات تکثیر و پرورش این دو گونه به ویژه مصرف آب بالا و ضرورت معرفی گونههایی با بازدهی بالاتر و اقتصادی با هدف توسعه صنعت آبزیپروری کشور، در سال 1387ماهی تیلاپیا به کشور وارد و پژوهشهایی در زمینه های مخاطرات زیست محیطی، دانش فنی تکثیر و پرورش، تغذیه و تکجنس سازی انجام شد. طی سالیان اخیر صنعت تکثیر و پرورش این ماهی با سرمایهگذاری بخش خصوصی در 5 استان کشور توسعه یافته است؛ در عین حال، علیرغم فواید بسیار و توصیه مصرف ماهی تیلاپیا برای گروههایی که به منابع پروتئین کمچرب نیاز دارند، موانعی در مسیر توسعه صنعت تکثیر و پرورش آن در منابع آبهای داخلی وجود دارد و مسائلی از جمله تهاجم، نسبت اسیدهای چرب بلند زنجیره امگا شش و سه، استفاده از هورمون و برخی دیگر از موارد مطرح شده که در این مقاله به بخشی از مهمترین چالشها و سوالات مطرح شده بطور مستند پرداخته شده است. بر اساس مطالب ارائه شده مصرف گوشت ماهی تیلاپیا به عنوان منبع پروتئین غنی و سرشار از سلنیوم و کاروتنوئیدها قابل توصیه است. با توجه به سند چشم انداز کشور و مباحث مربوط به امنیت غذایی و منابع آبی دراختیار کشور، تیلاپیا گونه ایدهآل جهت ورود به صنعت تکثیر و پرورش آبزیان کشور در نواحی مرکزی با استفاده از تکنولوژی بایوفلاک یا سیستم مداربسته است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 579 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور(بندر انزلی) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم آبزی پروری پیشرفته | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Advanced Aquaculture Sciences Journal | en_US |
| dc.subject | تیلاپیا | fa_IR |
| dc.subject | تحلیل | fa_IR |
| dc.subject | صنعت | fa_IR |
| dc.subject | آبزی پروری | fa_IR |
| dc.title | تحلیلی بر معرفی تیلاپیا به صنعت آبزیپروری کشور | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله ترویجی | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 7 | |
| dc.citation.issue | 1402 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 11 | |