نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمدی, محمدfa_IR
dc.contributor.authorقائدی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorسرسنگی علی آباد, حبیبfa_IR
dc.contributor.authorاخوان, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1402-11-05T20:09:01Zfa_IR
dc.date.accessioned2024-01-25T20:09:02Z
dc.date.available1402-11-05T20:09:01Zfa_IR
dc.date.available2024-01-25T20:09:02Z
dc.date.issued2024-01-21en_US
dc.date.issued1402-11-01fa_IR
dc.date.submitted2022-11-20en_US
dc.date.submitted1401-08-29fa_IR
dc.identifier.citationمحمدی, محمد, قائدی, علیرضا, سرسنگی علی آباد, حبیب, اخوان, محمد. (1402). تحلیلی بر معرفی تیلاپیا به صنعت آبزی‌پروری کشور. علوم آبزی پروری پیشرفته, 7(1402), 1-11.fa_IR
dc.identifier.urihttps://aasj.areeo.ac.ir/article_130724.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1059638
dc.description.abstractصنعت آبزی­پروری نقش قابل توجهی در امنیت غذایی و تولید پروتئین سفید در ایران و جهان بر عهده دارد. در شرایط اقلیمی ایران و بخصوص در نواحی مرکزی و بیابانی، کشاورزی با استفاده از آب چاه و چشمه صورت می­گیرد که جهت بهبود بهره­وری در استفاده از این منابع آبی سرشار و خرد، تولید آبزیان در ابتدا و قبل از مصرف آب در صنعت کشاورزی توصیه می­گردد. طی سالیان گذشته، صنعت آبزی­پروری آبهای داخلی از گونه­های غیربومی مانند قزل­آلا و کپور ماهیان چینی استفاده می­کرد. با توجه به مشکلات تکثیر و پرورش این دو گونه به ویژه مصرف آب بالا و ضرورت معرفی گونه­هایی با بازدهی بالاتر و اقتصادی با هدف توسعه صنعت آبزی­پروری کشور، در سال 1387ماهی تیلاپیا به کشور وارد و پژوهش­هایی در زمینه های مخاطرات زیست محیطی، دانش فنی تکثیر و پرورش، تغذیه و تک­جنس سازی انجام شد. طی سالیان اخیر صنعت تکثیر و پرورش این ماهی با سرمایه­گذاری بخش خصوصی در 5 استان کشور توسعه یافته است؛ در عین حال، علی­رغم فواید بسیار و توصیه مصرف ماهی تیلاپیا برای گروه­هایی که به منابع پروتئین کم­چرب نیاز دارند، موانعی در مسیر توسعه صنعت تکثیر و پرورش آن در منابع آب­های داخلی وجود دارد و مسائلی از جمله تهاجم، نسبت اسیدهای چرب بلند زنجیره امگا شش و سه، استفاده از هورمون و برخی دیگر از موارد مطرح شده که در این مقاله به بخشی از مهمترین چالش­ها و سوالات مطرح شده بطور مستند پرداخته شده است. بر اساس مطالب ارائه شده مصرف گوشت ماهی تیلاپیا به عنوان منبع پروتئین غنی و سرشار از سلنیوم و کاروتنوئیدها قابل توصیه است. با توجه به سند چشم انداز کشور و مباحث مربوط به امنیت غذایی و منابع آبی دراختیار کشور، تیلاپیا گونه ایده­آل جهت ورود به صنعت تکثیر و پرورش آبزیان کشور در نواحی مرکزی با استفاده از تکنولوژی بایوفلاک یا سیستم مداربسته است.fa_IR
dc.format.extent579
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور(بندر انزلی)fa_IR
dc.relation.ispartofعلوم آبزی پروری پیشرفتهfa_IR
dc.relation.ispartofAdvanced Aquaculture Sciences Journalen_US
dc.subjectتیلاپیاfa_IR
dc.subjectتحلیلfa_IR
dc.subjectصنعتfa_IR
dc.subjectآبزی پروریfa_IR
dc.titleتحلیلی بر معرفی تیلاپیا به صنعت آبزی‌پروری کشورfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله ترویجیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue1402
dc.citation.spage1
dc.citation.epage11


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد