بررسی اثرات ضد میکروبی نیوزوم حاوی عصاره گیاه مرزه(Satureja macrantha) بر روی پاتوژن Staphylococcus aureus و Escherichia coli
(ندگان)پدیدآور
نجفی, فهیمهولیزاده, فاطمه ساداتنبی زاده, سیمینباقری کشتلی, علی اصغرمیرزایی, امیر
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گیاه مرزه(Satureja macrantha) به خانواده نعناعیان تعلق دارد، گیاهی است یک ساله یا چند ساله که ایران 12 گونه علفی یک ساله یا چند ساله دارد. در مطالعات متعدد، خواص ضد میکروبی، ضد ویروسی، ضد قارچی، ضد اسپاسم، تقویت کننده معده و تسهیل کننده هضم از این جنس گزارش شده است. نیوزوم ها مزایای متعددی را برای سیستم های دارورسانی ارائه می دهند، از جمله فعال اسمزی، پایداری شیمیایی و زمان نگهداری طولانی در مقایسه با لیپوزوم ها. در مطالعه حاضر نیوزوم های استخراج شده از مرزه به عنوان دارو به روش کالریمتریک (روش فولین) تعیین شد. در این مطالعه فرمولاسیون نیوزوم حاوی عصاره Satureja macrantha ، بر اساس نسبت مولی Span 60/Tween 60، کلسترول و با زمان سونیکاسیون 7 دقیقه تهیه شد. نیوزوم های استخراج شده از گیاه مرزه به شکل معنی داری سبب بازدارندگی فعالیت دو باکتری استافیلوکوکوس اورئوس(Staphylococcus aureus ) و اشرشیاکلی (Escherichia coli) مورد آزمایش در پژوهش حاضر گردید.
کلید واژگان
آنتی بیوتیکمرزه
نیوزوم
Staphylococcus aureus و Escherichia coli
زیست شناسی سلولی تکوینی گیاهی و جانوری ، تکوین و تمایز ، زیست شناسی میکروارگانیسم
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2023-09-231402-07-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمالIslamic Azad University North Tehran Branch
سازمان پدید آورنده
گروه شیمی،واحد رودهن،دانشگاه آزاد اسلامی رودهن،رودهن،ایرانگروه شیمی،واحد رودهن،دانشگاه آزاد اسلامی رودهن،رودهن،ایران
گروه زیست شناسی،واحد رودهن،دانشگاه آزاد اسلامی رودهن،رودهن،ایران
گروه زیست شناسی،واحد رودهن،دانشگاه آزاد اسلامی رودهن،رودهن،ایران
گروه زیست شناسی،واحد پرند،دانشگاه آزاد اسلامی پرند،پرند،ایران



