• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش آب و خاک
    • دوره 23, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش آب و خاک
    • دوره 23, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر باکتری¬های ریزوبیومی محرک رشد گیاه بر بهبود شرایط تغذیه¬ای کلزا (.Brassica napus L) تحت تنش شوری

    (ندگان)پدیدآور
    سقفی, داودعلیخانی, حسینعلیمتشرع زاده, بابک
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    549.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی تاثیر مایه­زنی باکتری­های ریزوبیومی محرک رشد گیاه بر جذب عناصر غذایی (نیتروژن، فسفر، پتاسیم، آهن، روی، منگنز و مس) در کلزا تحت تنش شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار، با دو فاکتور: 1- شوری در چهار سطح 0S، 1S، 2S و 3S (به ترتیب 0، 3، 6 و 9 دسی­زیمنس ­برمتر) و 2-جدایه­های ریزوبیومی (در هفت سطح 1T: بدون باکتری (شاهد)، 2T: باکتری متحمل به شوری و حل­کننده فسفات­های نامحلول معدنی، 3T: باکتری متحمل به شوری، مولد ACC-دآمیناز و حل­کننده فسفات­های نامحلول معدنی، 4T: باکتری متحمل به شوری، مولد ACC-دآمیناز زیاد و IAA، 5T: باکتری متحمل به شوری، مولد ACC-دآمیناز، IAA و حل­کننده فسفات­های نامحلول معدنی، 6T: باکتری متحمل به شوری، 7T: باکتری حساس به شوری)، اجرا شد. در مجموع، با افزایش سطوح شوری غلظت عناصر غذایی کاهش یافت. بر اساس نتایج حاصله، مایه­زنی باکتری تاثیر معنی­داری بر جذب عناصر غذایی نشان داد (01/0P4T بدست آمد. به علاوه، بالاترین غلظت فسفر با افزایش 11 تا 37 درصدی نسبت به شاهد در تیمار 3T مشاهده شد. همچنین مایه­زنی با تیمار 5T به ترتیب سبب افزایش 83 و 25 درصدی در غلظت آهن و مس نسبت به شاهد در سطح شوری 3S گردید. در مجموع می­توان بیان کرد استفاده از زادمایه باکتری­های ریزوبیومی محرک رشد به عنوان یک کود زیستی جهت نیل به کشاورزی پایدار حائز اهمیت بوده و می­تواند به عنوان روشی ساده و اقتصادی در بهبود تغذیه کلزا تحت تنش شوری مطرح باشد.
    کلید واژگان
    باکتری¬های ریزوبیومی
    زادمایه
    شوری
    عناصر غذایی
    کلزا

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2014-02-20
    1392-12-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه تهران
    دانشگاه تهران
    دانشگاه تهران

    شاپا
    2008-5133
    URI
    https://water-soil.tabrizu.ac.ir/article_895.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/104091

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب