ارزیابی اثر آغوز در جیره غذایی بر فلور میکروبی روده بلدرچین ژاپنی
(ندگان)پدیدآور
مهدوی, ساماننوبخت, علیمختاریان اصل, رضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: افزودن ترکیبات مغذی طبیعی از جمله آغوز در جیره میتواند برای بلدرچین مفید باشد. هدف از این تحقیق، ارزیابی اثر آغوز در جیره غذایی بر فلور میکروبی روده بلدرچین ژاپنی بود. مواد و روشها: 120 قطعه بلدرچین ژاپنی در قالب طرح کاملا" تصادفی با استفاده از جیره بدون آغوز، جیره با آغوز 2 درصد گاو و 4 درصد گاو در 3 تیمار و 4 تکرار و 10 قطعه بلدرچین ژاپنی در هر تکرار مورد آزمایش قرار گرفتند. پس از طی دوره 42 روزه، دو قطعه بلدرچین از هر تکرار انتخاب شد. سپس قطعهای از ایلئوم هر پرنده جهت شمارش جمعیت لاکتوباسیلوس و کلیفرم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: بلدرچینهای تغذیه شده با آغوز 4 درصد، بیشترین شمارش کلی لاکتوباسیلوس (05/0p). همچنین گروه تیمار تغذیه شده با آغوز 2 درصد نیز بترتیب افزایش و کاهش کلی جمعیت لاکتوباسیلوسها و باکتریهای کلیفرم را نسبت به گروه شاهد از خود نشان داد (05/0p>). نتیجهگیری: استفاده از آغوز پاستوریزه گاو به مقدار2 درصد و 4 درصد در جیره غذایی بلدرچین ژاپنی باعث افزایش شمارش کلی لاکتوباسیلوسها و کاهش کلی جمعیت باکتریهای کلیفرم میشود که میتواند بعنوان ماده غذایی جدید برای بهبود فلور میکروبی روده در جیره غذایی طیور پرورشی مورد استفاده قرار گیرد.
کلید واژگان
بلدرچین ژاپنیآغوز
فلور میکروبی
روده
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2023-07-231402-05-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجانسازمان پدید آورنده
گروه میکروبیولوژی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایرانعضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
گروه علوم دامی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران




