اثر برخی تنظیمکنندههای رشد گیاهی بر القای کالوس و کربوهیدارتها بر ترکیبات بیوشیمیایی گیاه کاسنی (Cichorium intybus L.) در شرایط In vitro
(ندگان)پدیدآور
بیک مهدوی, لیلابیشه کلایی, رویادهپور جویباری, عباسعلیسلطانی, سعید
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
کاسنی (Cichorium intybus L.) گیاهی دارویی است که از همه قسمتهای این گیاه (ریشه، برگ، دانه) استفاده میشود. هدف این پژوهش بررسی اثر تنظیمکنندههای رشد گیاهی بر القاء کالوس حاصل از برگ و دمبرگ کاسنی و بررسی اثر کربوهیدراتها (ساکارز و گلوکز) بر ترکیبات بیوشیمیایی (فلاونوئید، فعالیت آنتیاکسیدان، فنل، قند، آنتوسیانین) کالوسهای تولید شده میباشد. برای این منظور از سیتوکنینهای BAP و KIN در 3 سطح (5/0، 1 و 5/1 میلیگرم در لیتر) و NAA در 3 سطح (2/0، 5/0 و 1 میلیگرم در لیتر) در محیطکشت MS برای القاء کالوس استفاده شد. اثر سطوح مختلف ساکارز و گلوکز در 5 سطح (1، 2، 3، 4، 5 درصد) با تیمار شاهد در محیط کشت ½ MS مایع مورد بررسی قرار گرفت. در حضور 1 میلیگرم در لیتر از BAP و NAA بیشترین درصد کالزایی و وزن توده کالوس مشاهده شد. نتایج نشان داد که کربوهیدراتهای مورد مطالعه بر ترکیبات بیوشیمیایی کاسنی اثر معنیدار (P
کلید واژگان
آنتیاکسیدانآنتوسیانین
فلاونوئید
فنل
زیست شناسی سلولی تکوینی گیاهی و جانوری ، تکوین و تمایز ، زیست شناسی میکروارگانیسم
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2023-07-231402-05-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمالIslamic Azad University North Tehran Branch
سازمان پدید آورنده
گروه زیستشناسی، واحد قایمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قایمشهر، مازندران، ایرانگروه زیست شناسی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشکاه آزاد اسلامی واحد قایمشهر، قایمشهر، ایران
گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
فیزیولوژی گیاهی، ریست شناسی، علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی قائمشهر



