| dc.contributor.author | شهدی کومله, عباس | fa_IR |
| dc.contributor.author | سیدی, سیدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | ربیعی, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | فروغی, مریم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T21:06:34Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T21:06:34Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T21:06:34Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T21:06:34Z | |
| dc.date.issued | 2018-06-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-04-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-07-10 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-04-19 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شهدی کومله, عباس, سیدی, سیدرضا, ربیعی, محمد, فروغی, مریم. (1397). اثر باقیمانده کودهای نیتروژن و فسفر بر خصوصیات شیمیایی خاک در سیستم کشت باقلا- برنج. نشریه حفاظت منابع آب و خاک (علمی - پژوهشی), 7(4), 103-115. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2251-7480 | |
| dc.identifier.uri | http://wsrcj.srbiau.ac.ir/article_12639.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/103149 | |
| dc.description.abstract | کیفیت خاک مفهومی است که توانایی دائم خاک را بهعنوان یک سامانه حیاتی زنده در داخل اکوسیستم و تحت بهرهبرداریهای مختلف نشان میدهد. در این راستا شاخصهای کیفیت خاک بهعنوان معیارهای ارزیابی و تصمیمگیری مورد استفاده قرار میگیرند. این پژوهش بهمنظور بررسی اثر باقیمانده کود مصرفی در زراعت باقلا بر ویژگیهای شیمیایی خاک در سیستم کشت باقلا- برنج شامل کشت باقلا با پانزده تیمار کودی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی و کشت برنج در سه تکرار در سه سال زراعی، در مزرعه پژوهشی مؤسسه تحقیقات برنج کشور انجام شد. فاکتورهای آزمایشی برای گیاه باقلا شامل پنج سطح نیتروژن (صفر، 25، 50، 75 و 100 کیلوگرم نیتروژن در هکتار) از منبع کود اوره و سه سطح فسفر (صفر، 50 و 100 کیلوگرم فسفر در هکتار) از منبع کود سوپر فسفات تریپل بودند. نتایج نشان داد که با افزایش مصرف کود نیتروژن در طی سالهای زراعی کشت باقلا، اسیدیته خاک کاهش و EC خاک افزایش یافت. همچنین کشت باقلا منجر به افزایش درصد کربن آلی خاک (81/2 درصد)، نیتروژن (209/0 درصد)، فسفر (59/40 پیپیام) و پتاسیم خاک (69/237 پیپیام) گردید. بیشترین میزان فسفر خاک در تیمار P<sub>100</sub> (69/42 پیپیام) در کشت برنج حاصل شد و متوسط عملکرد برنج در طی دو سال زراعی حدود 95/2770 کیلوگرم در هکتار بود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 845 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران | fa_IR |
| dc.publisher | Science and Research Branch, Islamic Azad University | en_US |
| dc.relation.ispartof | نشریه حفاظت منابع آب و خاک (علمی - پژوهشی) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Soil and Water Resources Conservation | en_US |
| dc.subject | شالیزار | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد باقلا | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد برنج | fa_IR |
| dc.subject | کربن آلی | fa_IR |
| dc.title | اثر باقیمانده کودهای نیتروژن و فسفر بر خصوصیات شیمیایی خاک در سیستم کشت باقلا- برنج | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار موسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس مرکز بین المللی برنج، آسیای مرکزی و غربی | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشگر موسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس مرکز بین المللی برنج، آسیای مرکزی و غربی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 7 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 103 | |
| dc.citation.epage | 115 | |