• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه حفاظت منابع آب و خاک (علمی - پژوهشی)
    • دوره 7, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه حفاظت منابع آب و خاک (علمی - پژوهشی)
    • دوره 7, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر باقی‌مانده کودهای نیتروژن و فسفر بر خصوصیات شیمیایی خاک در سیستم کشت باقلا- برنج

    (ندگان)پدیدآور
    شهدی کومله, عباسسیدی, سیدرضاربیعی, محمدفروغی, مریم
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    845.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    کیفیت خاک مفهومی است که توانایی دائم خاک را به‌عنوان یک سامانه حیاتی زنده در داخل اکوسیستم و تحت بهره­برداری­های مختلف نشان می­دهد. در این راستا شاخص­های کیفیت خاک به‌عنوان معیارهای ارزیابی و تصمیم­گیری مورد استفاده قرار می‌گیرند. این پژوهش به‌منظور بررسی اثر باقی­مانده کود مصرفی در زراعت باقلا بر ویژگی‌های شیمیایی خاک در سیستم کشت باقلا- برنج شامل کشت باقلا با پانزده تیمار کودی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی و کشت برنج در سه تکرار در  سه سال زراعی، در مزرعه پژوهشی مؤسسه تحقیقات برنج کشور انجام شد. فاکتورهای آزمایشی برای گیاه باقلا شامل پنج سطح نیتروژن (صفر، 25، 50، 75 و 100 کیلوگرم نیتروژن در هکتار) از منبع کود اوره و سه سطح فسفر (صفر، 50 و 100 کیلوگرم فسفر در هکتار) از منبع کود سوپر فسفات تریپل بودند. نتایج نشان داد که با افزایش مصرف کود نیتروژن در طی سال­های زراعی کشت باقلا، اسیدیته خاک کاهش و EC خاک افزایش یافت. همچنین کشت باقلا منجر به افزایش درصد کربن آلی خاک (81/2 درصد)، نیتروژن (209/0 درصد)، فسفر (59/40 پی‌پی‌ام) و پتاسیم خاک (69/237 پی‌پی‌ام) گردید. بیشترین میزان فسفر خاک در تیمار P100 (69/42 پی­پی­ام) در کشت برنج حاصل شد و متوسط عملکرد برنج در طی دو سال زراعی حدود 95/2770 کیلوگرم در هکتار بود.
    کلید واژگان
    شالیزار
    عملکرد باقلا
    عملکرد برنج
    کربن آلی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2018-06-22
    1397-04-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
    Science and Research Branch, Islamic Azad University
    سازمان پدید آورنده
    استادیار موسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
    کارشناس مرکز بین المللی برنج، آسیای مرکزی و غربی
    پژوهشگر موسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
    کارشناس مرکز بین المللی برنج، آسیای مرکزی و غربی

    شاپا
    2251-7480
    URI
    http://wsrcj.srbiau.ac.ir/article_12639.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/103149

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب